Főigazgatói köszöntő

Szeretettel köszöntök minden jelenlegi és majdani akadémistát, szülőket, hozzátartozókat, barátokat és mindazokat, akik a Nemzeti Kézilabda Akadémia honlapját olvassák!

Arra törekszünk, hogy ezen a fórumon folyamatos és naprakész információval szolgáljunk az Akadémián folyó oktató-nevelő munkáról, a szakmai- és szabadidős-, valamint az edzés- és versenyprogramokról. Így betekintést nyerhetnek egy olyan intézmény életébe, amely egyedülálló feltételrendszert teremtve a kiművelt emberfők és a kiváló sportolók nevelését tűzte ki célul. Fontos, hogy megismerhessék szakembereink véleményét és beszámolhassunk rövid-, valamint hosszú távú elképzeléseinkről.

 

Európa legmodernebb sportközpontjának építse megkezdődött, a meglévő létesítményekkel együtt nem csak a képzésekhez szükséges feltételrendszert tudjuk biztosítani, hanem az építkezéssel párhuzamosan tervezhető a sportág jövőjét támogató sportdiagnosztikai, sporttudományos háttér kiépítése, amit a fiatalok képzése kapcsán használunk majd.


Számukra fontos, hogy nem csak a képzési sportközpont kezdett el épülni, hanem a lakófalu építéséről szóló döntés értelmében a kivitelezőt kereső újabb közbeszerzés kiírása is megtörtént, majd a nyertest is kihirdetik rövid időn belül . Így 2016. nyarán átadjuk  a minden igényt (tanulást, regenerációt, képzési feladatokat) kielégítő Balaton-parti kollégiumi centrumunkat, ahol a távoktatási és egyéb képzési  feladatainknak is eleget tudunk tenni a vállalásainkhoz méltó módon.  A két projekt közel azonos időben történő elvégzése után a komplexum egyedülálló környezetben, könnyen átlátható és ellenőrizhető közegben teszi lehetővé mind pedagógiai, mind nevelő, mind képző feladataik kiemelkedő szinten történő ellátását.


Csapataink szereplése a második munkaévben minden várakozást felülmúlt, hiszen mindkét szakágban magyar bajnoki címeket sikerült realizálni. Sportolóink küzdőképessége, szakmai tudása - köszönhetően az edzők áldozatos munkájának – meghozta már rövid távon is azt a sikert, ami a NEKA feladata, amit be kell töltenie az országban:  a többi utánpótlásképzéssel foglalkozó klubball együtt az utánpótlás-  és felnőtt válogatottak személyi állományát közös összefogás során biztosítani.


Ezek a kezdeti lépések, a hosszú távú eredményesség még több munkát, még konzekvensebb odafigyelést igényelnek, mint az első sikerek elérése.


Nagy szeretettel és tisztelettel köszönöm meg mindenki támogatását, a szülőknek a velünk történő együtt gondolkodást és a problémás estek rugalmas megoldását. Kiemeltem köszönöm támogatóinknak, hogy hozzájárulnak a professzionális körülmények között végezhető professzionális munka teljesítésének lehetőségéhez.


Bízunk abban, hogy a tanítási, képzési és edzői munkánk során akadémistáink fejlődnek és hogy tevékenységeink segíteni tudják bennük az ismeretek, tapasztalatok összefüggő tudásrendszerré szerveződését mind a sport, mind iskolai tanulmányaik területén. Szándékunk és célunk az, hogy azoknak a készségeknek, képességeknek, kompetenciáknak a fejlődését segítsük, erősítsük, amelyekkel fiataljaink felnőttként, sportolóként és munkavállalóként egyaránt sikeresek, eredményesek lesznek.

Köszönöm, hogy érdeklődésével megtiszteli honlapunkat! Mindenkinek jó böngészést kívánok!

 Mocsai Lajos
 főigazgató