Edzőink

A Balaton-parti bázison minden adva van ahhoz, hogy a gyerekek kiváló körülmények között, a legjobb edzőkkel dolgozva fejlődjenek és minél jobb játékosokká váljanak. A 140 fiatal kézilabdázót a szakemberek képesség szerint versenyeztetik a bajnokságokban, így a gyerekeknek akár idősebb játékosok ellen kell helytállniuk. 


Imre Vilmos szakágvezető 

Miért a NEKA?

"Eddigi pályafutásom során mindig is a tehetséges ma­gyar fiatalokkal való munkában hittem, és hiszek most is. Azért dolgozom az Akadémián, mert szeretnék minél több ma­gyar tehetséges kézilabdázót látni a hazai élvonalban, és ezzel együtt a válogatottban. A NEKA-nak a lényege, hogy felfedezzük, próbáljuk ide irányítani a legjobbakat, akikből kellő belső motivációval a jövő nagy generációja lehet.”


Gyurka János edző

Miért a NEKA?

"Az egyéni képzés, az innováció, az új ismeretanyagok megtanítása és a visszacsatolás mellett fontos számomra a megfelelő csapatszellem kialakítása. Mindig a legjobb kézilabdázóhoz alakítjuk az edzéstervet, azért, hogy minőségi fejlődést érhessünk el mindenkinél. Célunk, hogy a magyar kézilabdának, a válogatottnak neveljünk játékosokat. Ez egy rögös út, de erről nem térhetünk le. Nem mindenkiből lesz válogatott, de ha stabil NBI-es sportolók kerülnek ki tőlünk, akkor az Akadémia már elérte a célját.”Kopornyik Zsolt edző

Miért a NEKA?

“Úgy gondolom, hogy minden munkának az alapja a fegyelem. Akkor lehet jól és eredményesen dolgozni, ha fegyelmezettek és alázatosak vagyunk, és tenni akarunk. Természetesen én is tenni akarok a gyerekekért és ezen keresztül a magyar kézilabdáért. Fontos, hogy a gyerekeket érdekelje az, amit elsajátítanak, mert ahhoz, hogy valaki a legmagasabb szintre eljusson, sokoldalúnak és tudatosnak kell lennie. A játékosoknak meg kell adni bizonyos sarokpontokat, amikre figyelniük kell, és ez az edző dolga. Az iskolai nevelés mellett az edzői nevelés is lényeges. Szeren­csére itt az Akadémián erre van idő és lehetőség is.”


Szathmári János kapusedző

Miért a NEKA?

"A munkában hiszek, arra nevelem a srácokat, hogy tanul­janak meg szenvedni, mert a sokszor feleslegesnek és unalmasnak tűnő gyakorlatok kellenek ahhoz, hogy később sikeres játékosok legyenek. Az Akadémián végzett munka egy teljesen más kihívás számomra. Míg korábban a válogatottaknál olyan kapusokkal dolgoztam együtt, akik a kluboknál már letettek valamit az asztalra, addig itt fiatalokkal foglalkozom, akik lehetőséget kaptak arra, hogy megmutassák magukat. Arra buzdítom őket, hogy arra törekedjenek, hogy a legjobbak legyenek: akár egy tornán, akár a korosztályos, majd a felnőtt válogatottban. Ez egy hosszú távú folyamat, de türelemmel 5-10 év múlva már meglesz az eredmény, és az Akadémián folyó magas színvonalú munka beérik.”Gyurka Dávid technikai vezető 

Miért a NEKA?

"Mert egy dinamikusan fejlődő, innovatív gondolkodású közösségnek lehetek a részese."

Polgár László terapeuta

Miért a NEKA?

"Örülök, hogy olyan körülmények között dolgozhatok, ahol minden biztosított ahhoz, hogy a maximumot hozhassam ki magamból. Szeretem ezt a családias légkört, és a csodálatos környezetet."

Orbán Csaba terapeuta

Miért a NEKA?
"Mint terapeuta a NEKA számomra egy nagy lehetőség a szakmai gyakorlásra, illetve a szakmai fejlődésre. A sportolók a kezünk alatt-között válnak egészséges emberekké. Szinte mindig más problémát orvosolunk, nagyon jó érzés látni egy sérülés után újra kézilabdázó gyereket. A NEKA-nál minden feltétel biztosított számunkra, zavartalan munkát folytathatunk."

Neveljük közösen a jövő sportolóit, építsünk szívből jövőt!