Edzőink

A Balaton-parti bázison minden adva van ahhoz, hogy a gyerekek kiváló körülmények között, a legjobb edzőkkel dolgozva fejlődjenek és minél jobb játékosokká váljanak. A 140 fiatal kézilabdázót a szakemberek képesség szerint versenyeztetik a bajnokságokban, így a gyerekeknek akár idősebb játékosok ellen kell helytállniuk. 


Hajdu János szakágvezető

Miért a NEKA?

“Az Akadémián törekszünk arra, hogy jó csapatszellemet alakítsunk ki, mire a versenyre kerül a sor, ki kell, hogy alakuljon a játékosokban az az érzés, hogy min­denki számíthat a másikra. Az edző-pedagógus feladata, hogy a játékost a „meg kell”-től a „meg akarom” csinálni irányba vezesse.

Feladatunk a magyar fiatalok tehetséggondozása, a megfelelő szintű versenyeztetés és a magyar válogatottak utánpótlásának biztosítása. Az élet nemcsak kézilabdából áll: nemcsak a játékos kézilabdatudását, hanem a személyi­ségét is fejleszteni kell. Cél, hogy a játékos elméleti játéktudása olyan irányba fejlődjön, hogy legyen elképzelése a játékról és előbb-utóbb saját maga ”edzője” legyen.”


Ifj. Kiss Szilárd edző 

Miért a NEKA?

“Az Akadémiának megvan az a stabilitása, ami az egyesületeknél nem mindig biztosított. Ez garantálja a megfelelő szintű szakmai munkát. Fontos, hogy ugyanazon az úton haladjunk, amit elkezdtünk. Induláskor mi választottuk ki az első növendékeket, mi töltöttük fel az évfolyamokat. Remélem, hogy idővel a legtehetségesebb játékosok maguktól jönnek az Akadémiára, tudván, hogy a legmagasabb szintű képzés várja őket.“


Bohus Bea edző 

Miért a NEKA?

“Az Akadémián azokat a plusz dolgokat tudjuk napi szinten alkalmazni, amire egy normál klubnál nincs idő, vagy lehetőség. Mi már reggel edzünk, az edzők egész nap itt vannak, külön egyéni képzést tudunk tartani, nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra. 

A női válogatott generációváltás előtt áll, tehát egyre inkább szükség lesz a fiatalokra. Nagyon szeretném, ha a 2020-as tokiói olimpiára már egy-két NEKA-játékos odaérne. Már most is sok kézilabdázónk szerepel a különböző korosztályos válogatottakban, és 4-5 év múlva várhatóan beérik a munkánk gyümölcse. “


Siti Bea edző 

Miért a NEKA?

“Az Akadémia „teljes embert nevelünk” mottójával teljesen azonosulni tudok. A legfontosabb, hogy egészséges, céltudatos emberkéket neveljünk, így elmondhatjuk, hogy ha nem is lesz olimpikon min­denki, mi megtettünk mindent, amit megtehettünk.

Mindig visszajelzést várok a gyerekektől. Én edzőként adok egy mankót, de nekem fontos, hogy ők magukat ugyanúgy folyamatosan kezeljék. Egy edző bármit mond kívülről, az nem lesz annyira hatékony, mint amit egy játékos maga el akar érni, fontos, hogy motiválják magukat a gyerekek minden egyes edzésen, minden egyes meccsen."

dr. Woth Péter edző 

Miért a NEKA?


“Bohus Bea mellett évek óta dolgozom a magyar leány serdülő-válogatottnál, így az edzőtáborozások alkalmával már voltak szemé­lyes tapasztalataim az Akadémiával kapcsolatban. Ismerem azt a munkát, ami a lány szakágnál folyik, és teljesen azonosulni tudok azokkal a gondolatokkal, amik az itt folyó képzést átfogják, jellemzik.


Alapvetően a képzést tartom a legfontosabbnak, azt, hogy kiből milyen ember, milyen sportoló válik. Ha ezt jól csináljuk, akkor meglesz az eredmény, hiszen ha sok jó játékosunk van, az biztosan sikerre vezet."Bartalos Béla kapusedző 

Miért a NEKA?


“Maximalista vagyok, min­dent megkövetelek, egy kicsivel többet is, mint amit az adott kapus bír. Játékospárti vagyok, tehát az utolsó pillanatig védem a gyere­keket. Itt az Akadémián sokkal speciálisabban lehet dolgozni a kapusokkal, és az új létesítményeknek köszönhetően ez ideális hely a legjobbak felkészítéséhez.

Sokan vannak, akikből jó kapus lehet, de ehhez mentálisan, emberileg is megfelelő adottságok kellenek. Ha egy fiatal tehetség nem csupán azt mondja, hogy jó kapus akar lenni, hanem hogy ő akar a világon a legjobb lenni, akkor kötelességem e cél elérésében segíteni minden körülmények között.”


Varga Zsolt edző

Miért a NEKA? 

"Nálunk az Akadémián megvan a kijelölt CÉL, és a mindennapok úgy vannak felépítve, hogy a CÉL szentesítse az eszközt. Itt nem lehet ímmel-ámmal edzegetni, hiszen akkor egyre messzebb kerülünk álmainktól, vágyainktól.
Itt csak az edzésidőnek van vége, a napi munkának nem. Elsősorban edzők, másodsorban pedagógusok, de egy kicsit szülők is vagyunk. Kis gyerekből nagy gyereket, kis játékosból Nagy játékost nevelünk!" 


Tóth Ferenc technikai vezető 

Miért a NEKA?

"A 20 év válogatottnál eltöltött "idény jellegű "munka után egy olyan helyen szerettem volna dolgozni, ahol a napi munkát kiváló körülmények között, összetartó közösségben lehet végezni. Én háttérember vagyok, ezért fontos számomra, hogy "IsmerősArcok" között lehessek."

Seck György terapeuta

Miért a NEKA?

"Szerettem volna kipróbálni magam valami nagyban, ahol minden egyes apró, de fontos részlet egy képet alkot; egyként és együtt mozdul. Ez lett a NEKA. "

Kapás Gergő terapeuta

Miért a NEKA?

"A NEKA-nál nagyon nagy lehetőség van a fejlődésre, innen indultam el, és mindig tanulok valami újat. Számomra nem is munka, hanem hivatás amit itt végzünk."

Neveljük közösen a jövő sportolóit, építsünk szívből jövőt!