12. helyen zártuk a férfi NBI/B-s felnőtt bajnokságot

A záró fordulóban kétgólos vereséget szenvedett a NEKA csapata a Felsőörstől, így 12. helyen végzett az NBI/B-s felnőtt bajnokságban. A fiúk a végzősök miatt kettőzött erővel készültek az utolsó mérkőzésükre, és becsülettel küzdöttek.

Férfi NBI/B felnőtt NEKA–Veszprémi KKFT Alsóörs 22-24 (13-17)

játékvezetők: Bujdosó Zoltán és Mihály András 

NEKA: Szabó M., Győri K. (kapusok), Török Á 4, Bor M, Lakosy M, Simotics M 1, Kerkovits Gy 2, Tóth M, Pap Á, Uros B 7, Somogyi B 2, Gábor M 3, Spekhardt G 1, Csomor T, Mikita B 2, Schäffer Zs, - edző: Gyurka János

Veszprém: Füleki Á 3, Lovas Ch.G 1, Hári L 7, Szász Zs; Kovács Gy, Szobol Zs 6, Márkus D 1, Végh Z, Vasvári G, Andorka G, Heiczinger Zs 2, Szmetán P, Éles B 4, Csirke B, Kleisz M, Bándi A - edző:Pásztor István

kiállítások: 2 ill. 2 perc

hétméteresek: 3/1 ill. 4/4

Gyurka János: "A mérkőzés során többször adódott lehetőség előnyre szert tenni, illetve megnyerni a találkozót. Ezeket nem tudtuk kihasználni, a végjátékban sem. A lerohanásainkat sorra technikai hibával sikerült zárni, vagy egyszerűen a végén kihagytuk a ziccert. Becsületesen küzdöttünk, és ez a találkozó kiválóan reprezentálja, hogy bizony van hova fejlődni. Úgy gondolom, hogy megfelelő gyors játékot tudtunk játszani, nagyon szép megoldásokat mutattak be a srácok a küzdőtéren, a védekezésünk is ezúttal kielégítő volt. Támadásban szépen ki tudtuk alakítani a helyzeteket a megbeszéltek szerint. Jó irányba haladunk, természetesen szükség van ehhez hasonló tapasztalatszerzésre, és időre is. Azonban ezen a szinten meg kell tanulni maximálisan kihasználni a lehetőségeket, másképp nagyon-nagyon nehéz nyerni."

Mikita Bence: "Utolsó mérkőzésünk volt a szezonban, méltóképp küzdöttünk, sajnos ennyire volt elég. Ezúton is köszönöm ezt a csodás 4 évet."

Győri Kristóf: "Ez a meccs nagyon más volt mint a többi. Máshogy keltünk ki az ágyból , máshogy gondolkodtunk, máshogy viselkedtünk, mindenki tudta, hogy ez az év utolsó nagy megmérettetése, és ebből a legtöbbet akartuk kihozni. Ez így is volt, az első perctől az utolsóig küzdöttünk, minden gólnak, védésnek, faultnak örült a csapat, de a sok technikai hiba miatt már a félidőre 4 gólos hátrányban voltunk. A második játékrészben jobban koncentráltunk, feljavult a védekezés, így nekem is könnyebb dolgom volt; viszont támadásban elmaradtak a gólok, így a két pont a Felsőörs zsebébe került. Én nagyon büszke vagyok a csapatra, mert mindenki beleadott apait anyait és szerintem egy méltó befejezése volt az egész évnek!"


2017 MÁJ 21 20:16:44/