A cél közös
A NEKA női serdülőcsapata a tavalyi bajnoki aranyérem után idén már az ifjúsági mezőnyben bizonyíthat. Dr. Woth Péter vezetőedző szerint az új szezonban is a rájátszásba kerülést célozzák meg, miközben a mérkőzések számának csökkentésével a játékosok egyéni képzése kerül előtérbe. 

„A tavalyi évet nem lehet összehasonlítani az ideivel. Igyekszünk a jó dolgokat megtartani, a többit pedig elfelejteni, de persze ez korántsem ilyen egyszerű”– kezdte a szezon előtti esélylatolgatást dr. Woth Péter.

„Igaz, hogy megnyertük tavaly a serdülőbajnokságot, ám ezek a lányok idén az ifjúsági korosztályban, 3-4 évvel idősebb játékosok ellen fognak játszani. Nem nagyon ismerjük még a mezőnyt, nem tudjuk, melyik ellenfelünk milyen kerettel áll fel az egyes mérkőzésekre, csak az biztos, hogy a kétezres születésű kézilabdázók is visszajátszanak néhány csapatnál. Egyelőre tehát nehéz megmondani hol a helyünk, mi mégis szeretnénk minden mérkőzésünket megnyerni.”

A keret kismértékben változik csupán, ám a különböző csapatok között mostantól sokkal nagyobb lesz az átjárás.

„Az edzéscsoportot tekintve alapvetően a tavalyi serdülőbajnok csapattal dolgozom, viszont az akadémia egyes és kettes csapatát megpróbáljuk egyben kezelni, ami azt jelenti, hogy a kisebbek is játszanak majd felfelé, illetve felülről is jönnek hozzánk játékosok. A rájátszásba kerülést tűztük ki célul, ehhez mérten alakítjuk a kereteket a NEKA első csapatának edzőjével, ifj. Kiss Szilárddal.”

Ahogy az már korábban többször elhangzott, idén a játékosok egyéni fejlődése a legfontosabb, ezért dolgoznak közösen a NEKA szakemberei.

„Bízom abban, hogy jól forgatjuk majd a játékosokat és minden ellenfelünkkel legalább partiban tudunk lenni. Azt gondolom, hogy erős csapatunk van, védekezésben messze a korosztálya előtt jár, ha ehhez megfelelő kapushátteret tudunk adni, akkor már csak a támadást kell kitalálni. Úgy dolgozunk hétközben, hogy a lányok tudják, lássák, milyen célok mentén haladunk.

Valószínűleg mindenkinek kevesebb mérkőzése lesz, így több egyéni és technikai képzésre jut idő, esetenként posztokra lebontva. Szerencsére az akadémián kialakult egy olyan edzésmódszer, hogy folyamatosan minden gyerek forog az összes edzőnél, így nem okozhat problémát, ha valaki felfelé vagy lefelé játszik. Ezt úgy tudjuk segíteni, hogy mindenki a legidősebb csapat játékelemét alkalmazza a taktikai munkájában” – zárta évindító terveinek ismertetését dr. Woth Péter.

fotó: Tompos Gábor
2019 SZE 10 18:44:52/