A felnőtteknél is fókuszban a fiatalok
Hétfő óta Balatonbogláron edzőtáborozik a női kézilabda-válogatott A és B kerete. Kim Rasmussen szövetségi kapitány több fiatal játékost hívott meg az összetartásra, akik a rutinosabb játékosokkal együtt ugyanabban a rendszerben végezték a gyakorlatokat a NEKA Sportcsarnokban.

 A Japán elleni felkészülési mérkőzésre hangoló pénteki edzésen a média képviselői is betekintést nyerhettek a válogatott munkájába, és megismerhették a szakvezetők és a játékosok véleményét.

„Természetesen folyamatosan figyelem a fiatal magyar kézilabdázók teljesítményét, így a junior világbajnok csapat tagjait is, akik közül többen már itt is vannak velünk. Azt tudni kell, hogy hosszú a folyamat, amíg belőlük stabil válogatott játékos válhat. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy ehhez, részükről profi hozzáállásra és tudatos életmódra van szükség. Elégedett voltam a lányok munkájával, igyekeztünk mindent elvégezni, amit terveztünk.” – értékelt Kim Rasmussen.

A B válogatottba kapott meghívást három korábbi növendékünk, Pásztor Noémi, Szabó Kitti és Horváth Laura, akik igyekeztek a maximumot nyújtani az edzőtáborban, korábbi akadémista éveik helyszínén.

„Mindent megteszünk azért, hogy bizonyítsuk, hogy nem véletlenül vagyunk itt a legjobbak között. Jó formában érkeztem, a legjobb döntést hoztam, amikor a Ferencvároshoz igazoltam, érzem, hogy már egy hónap alatt is rengeteget fejlődtem és tanultam. Amikor beléptünk a boglári csarnokba, azonnal ismerős illatok és hangulat fogadott, ide mindig szívesen térek vissza” – mondta el Pásztor Noémi, a Ferencváros beállósa.

Szabó Kitti ugyan az élvonalbeli Vác felnőttcsapatában szerepel, mégis váratlanul érte őt a meghívó. Meglepetésénél csak öröme volt nagyobb amikor a válogatott összetartására megérkezett.

Sok ismerős játékossal találkoztunk, hiszen többen is csapattársak voltunk a juniorválogatottban. Emellett a rutinosabb kerettagok is kedvesen fogadtak minket, ami igen sok erőt adott, hamar feloldódtunk és így már a munka is könnyebben ment. Igyekeztünk minden figurát és a szövetségi kapitány által kért taktikai elemet begyakorolni, és a rutinosabb játékosoktól tanulni. Kim Rasmussen nagy figyelmet fordít a védekezésre, sokkal szélesebb és gyorsabb játékot vár el tőlünk” – foglalta össze az elmúlt napok tapasztalatait Szabó Kitti.

"Eleinte nehéz volt a Budaörs színeiben felvennem az NBI ritmusát, de a sok munkának végül meg lett a gyümölcse. Úgy érzem sokat fejlődtem, ennek is köszönhető, hogy most itt lehetek. Kína válogatottjával játszottunk edzőmérkőzést szerdán, és bár eleinte meg kellett szoknunk egymás mozgását és ritmusát, a végére belejöttünk, és kihoztuk a maximumot abból a találkozóból – értékelt honlapunknak Horváth Laura.

Az edzőtábor vasárnap zárul, a magyar A válogatott Japán elleni felkészülési mérkőzésével, amelyre Siófokon kerül sor.

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁR 22 21:19:38/