A gyermekotthon kis lakói látogattak el a NEKA-ra

Szívet melengető kép fogadta mindazokat, akik a NEKA Sportcsarnok 3-as pályáján jártak szerda délután. A Balatonboglári Gyermekotthon kis lakói látogattak el az Akadémiára, és vidám sportversenyeket, kézilabda- és futballmeccseket játszottak az NBI/B-ben szereplő fiúcsapat tagjaival. A kicsik és nevelőik Gyurka János edzőnk meghívására jöttek el, elsősorban azért, hogy megismerjék a sport örömét, másrészt, hogy kicsit jobban belelássanak a sportolók világába. Az NBI/B-ben játszó „kézilabdás nagyfiúk” és a csillogó szemű apróságok szinte azonnal megtalálták a közös hangot, hamar kialakultak a párok, így másfél óra elteltével mindenki új barátra lelt. Fantasztikus hangulat, hangos nevetések és „rendkívül komolyan vett” küzdelem jellemezte a közös programot, amit a jövőben újabbak követhetnek.

„Amikor Gyurka János elmondta, hogy mit tervez, azonnal igent mondtunk, és mindenki átérezte ennek a dolognak a fontosságát. Az egész csapat örült, hogy egy ilyen jó dologban részt vehetett, és rengeteg élménnyel gazdagodtunk a kicsik mellett mi is. Láttuk a gyerekeken, hogy mekkora örömet szereztünk nekik, és nekünk is jó érzés, hogy segíteni tudtunk” – mondta el Csomor Tamás játékos.

„Ezzel a meghívással azt szerettem volna elérni, hogy ezek a gyerekek kicsit megszeressék a sportot, és lássák, hogy a tanuláson kívül is van élet. A sport fegyelemre nevel, egészségre nevel, kell hozzá kitartás, és a győzni akarás mindig erőt ad mindenkinek. Itt élünk Bogláron, de eddig nem nagyon tudtunk egymásról, szeretném, ha ez megváltozna. További programokat tervezünk a jövőben és szeretnénk, ha egyszer-egyszer a mérkőzéseinkre is eljönnének ezek a gyerekek. Örülök, hogy a srácok azonnal partnerek voltak ebben a dologban és úgy láttam, hogy nemcsak a kicsiknek, de a NEKA-s fiúknak is örök élmény marad ez a délután." - mondta Gyurka János.

A gyerekek búcsúzóul egy-egy adventi naptárt kaptak ajándékba.

2016 NOV 28 15:00:27/