A legjobbakat díjaztuk
A hónap akadémistája díj első nyertesei: Csíkos Luca, Vámos Petra, Pergel Andrej és Dely Márton.

Hagyományteremtő szándékkal jutalmazták januári teljesítményük alapján a NEKA két leány és két fiú növendékét hétfőn este. A szakemberek választása első alkalommal Csíkos Lucára, Vámos Petrára, Pergel Andrejre és Dely Mártonra esett. A hónap akadémistája díj az erkölcsi elismerésen túl egy-egy sportszervásárlási utalványt is jelentett a kiválasztott fiatalok számára, amelyet Mocsai Tamás a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője adott át bensőséges hangulatú ünnepség keretében.

Az akadémia vezetője azonban nemcsak a jutalmazás szándékával hívta össze a növendékeket.

Mindannyiunk számára fontos, hogy havonta egyszer kötetlen formában találkozhassunk és megoszthassuk egymással gondolatainkat – fordult a diákok felé köszöntőjében Mocsai Tamás. S mivel ezen az estén a fiatalok voltak a legfontosabbak, nem is készült hosszú beszéddel, a januári hónap legfontosabb eseményeit ismertette az akadémistákkal, majd őket kérdezte ügyes-bajos dolgaikról. – Őszi teljesítményetekhez azért is gratulálok, mert nemcsak a bajnokságokban, de a diákolimpián és a korosztályos válogatottakban is rendszeresen helyt kell állnotok. A tanulmányotokról már nem is beszélve, amely számunkra és számotokra éppen olyan fontos mint a kézilabda.

Mocsai Tamás ezt követően szólította az edzők által kijelölt négy játékost, akik először részesültek A hónap akadémistája díjban. A mindössze 13 esztendős Csíkos Luca olyannyira meglepődött, hogy kétszer is el kellett mondani a nevét, mire elhitte: valóban ő az első kiválasztott.

Hatalmas motivációt jelent számunkra ez a díj, hiszen kevés megtisztelőbb dolog van annál, hogy mindenki előtt kihívnak a pódiumra és megtapsolnak – mondta Csíkos Luca az átadót követően. – Elmondhatatlan élmény számomra, hogy bár ebben az idényben érkeztem és máris ilyen rangos díjat kaptam. Azt hiszem azzal érdemeltem ki, hogy a tanulásra éppúgy különös figyelmet fordítottam, mint az edzésekre és a meccsekre.

A fiatal játékos azt is elmondta honlapunknak, hogy nagyszerűen érzi magát Balatonbogláron, elmondhatatlanul örül annak, hogy bekerülhetett az akadémiára. Szerinte éppen ez az a hely, ahol minden álmát megvalósíthatja.

Vámos Petra volt a másik leánydíjazott, aki a junior-válogatottba kapott meghívót a Debrecen elleni felkészülési mérkőzése, ezért helyette testvére, a szintén akadémista Míra vette át az ajándékutalványt.

A fiúk közül díjazott Pergel Andrej és Dely Márton szintén meglepődött azon, hogy a rájuk esett a választás, s mindketten megtisztelőnek tartották a kitüntető cím elnyerését. Utóbbit a társai is viharos tapsban részesítették.

Nem szoktunk egymás között népszerűségi listákat felállítani, így azt sem tudom, miért örültek nekem ennyire a többiek – mondta honlapunknak a váratlan elismerésről és annak fogadtatásáról Dely Márton. – A lényeg, hogy mindannyiunk számára motiváló lehet ez a díj, s hogy én az első között lehettem, az különösen megtisztelő a számomra.

Folytatás februárban, újabb két-két kiváló akadémistával.

Fotók: Tompos Gábor

2019 FEB 05 11:34:38/