A rutin döntött
Fordulatos és izgalmas rangadót játszott a Budaörs és a NEKA a női NBI/B-s bajnokságban, ahol 29-27-es hazai siker született. A mieink az első félidőben állva hagyták ellenfelüket, és Takó Viktória vezérletével a 27. percben már hat góllal vezettek. (12-18) Ezt követően azonban felzárkózott a rutinosabb játékosokból álló budaörsi együttes, és a 40. percben kiegyenlített. A szoros végjátékban két perccel a mérkőzés vége előtt is döntetlen volt az állás (27-27), ám az utolsó két hazai gól eldöntötte a meccset.

Női NBI/B:

Moyra-Budaörs- NEKA 29-27 (16-18)

V: Gáspár, Vörös

Budaörs: Vajk E., Vártok R. (kapusok), Simon A. 2, Szabadfi Á. 4, Zsigmond V. 3, Nagy Zs. 8, Kiskartali Zs. 3, Kovács N., Lendvai A., Medveczky N., Király R. 3, Hajduch Cs. 4, Landi G. 2, Kiss M., Kovács B., Tóth A. - vezetőedző: Neukum Tamás

NEKA: Magera N.,Herczeg L.  (kapusok),- Vajer B.1, Mérai M. 1,Kajdon B. 5/2, TAKÓ V.6, Rónai D., FARAGÓ L.1, Vámos M., Mlinkó Zs., Juhász G., Kukucska V. 4,Szabó N. 4/2, Bánhidi B. 1, Németh I., WOTH V. 4 - vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd

7m: 6/3, ill. 5/4

kiállítások: 12 perc, ill. 10 perc + 1 kizárás (3x2 perc miatt)

Eredmény alakulása: 4.p: 4-1, 16.p: 5-10, 22.p: 9-14, 28.p: 12-18, 38.p: 18-20, 46.p: 24-22, 56.p: 26-26

Mestermérleg:

Kiss Szilárd: „Szakaszokban jól kézilabdáztunk, a következő időszak fő célja, hogy az átlövő játékon javítsunk! Ifjúsági csapat a miénk, volt amikor ez nem látszódott, és volt, amikor - főleg a félidő utolsó két percében - igen. Az első félidő végéért kár volt, eladtuk a hatgólos előnyt pillanatok alatt. Mindentől függetlenül gratulálok a lányoknak, ízelítőt kaptunk az NB I és az NBI/B határának színvonaláról. A végén nem kellett volna hallanom azt, amit hallottam.”

Játékos szemmel:

Woth Viktória: ”Igazából Budaörsre teher nélkül utazhattunk, hiszen veszítenivalónk nem volt. Szakaszokban 5 góllal is tudtunk vezetni. Ilyenkor pontosabban játszottunk, és sikerült teljesíteni az edzésen gyakoroltakat. Sajnos a meccs végére csak a kitartás, küzdés maradt meg. Csalódott vagyok, hogy ez ma nem volt elég. Pozitívum viszont, hogy egész meccsen partiban tudtunk lenni az erősségeit jobban kihasználó, rutinos Budaörs ellen. Megyünk tovább!”

Faragó Luca: „A mérkőzés első félidejében jó tempót mentünk, fegyelmezett volt a védekezésünk, a szünet előtt viszont több fegyelmezetlenségi hibát vétettünk. A második félidőben több elhamarkodott döntést hoztunk, és ezt az ellenfelünk góllal büntette. A végjátékban nem voltunk elég fegyelmezettek és a nem tartottuk be az utasításokat. Fel kell még nőnünk az ilyen meccsekhez, ilyenkor nem elég a küzdés! Meg kell tanulnunk éles helyzetekben is jól dönteni. Dolgozunk tovább!”

fotó: Moyra-Budaörs Handball

2019 OKT 19 23:09:34/