A sikeres szezon háttere #1
Dr. Woth Péter leány serdülőcsapata egész éves teljesítményét koronázta meg bajnoki címével. A vezetőedző szerint a siker titka a minőségi munkában és a játékosokkal való különleges kapcsolatban keresendő.

„Szerintem a közös munka különböztet meg bennünket mindenki mástól. Az edzéscsoportok attól függetlenül dolgoznak együtt, hogy ki a kinevezett edző. Megosztjuk egymással a tudásunkat, az erősségeinket, s ezzel minden egyes gyerekhez hozzá tudunk tenni valamit. De a minőségi munka jegyében, a játékosok is szabadon mozoghatnak a csapatok között. Mivel nálunk az egyéni képzésen van a hangsúly, képesek vagyunk egyénekben is gondolkodni. 

Sokszor beszéltünk már az akadémia családias légköréről. Miután minden egyes gyerek különleges kapcsolatban van az edzőjével, tudják, hogy bármilyen problémával fordulhatnak hozzánk. Néha még olyan szerepet is felvállalunk, amit máshol esetleg áthárítanak a szülőkre.

Visszatekintve a szezonra, azt gondolom, technikailag fejlődtünk annyit, hogy a taktikai elemek változtatása ne okozzon problémát. Ehhez mérten fejlesztettük a fizikai képességeket, ezekben mindenkinél egyértelműen megfigyelhető az előrelépés, és látható volt a Final4 mérkőzésein is.

A jövőre nézve, továbbra sem az a fontos, hogy ez a csapat milyen lesz, erősebb lesz-e vagy sem, inkább az: ki tud a saját szintjénél még feljebb lépni. A serdülőválogatott kézilabdázóink kerüljenek be a válogatottba és legyenek meghatározó játékosok, a fiatalabbak pedig kopogtassanak az ajtón, ez lehet a cél."

2019 JÚN 04 09:43:06/