A sikeres szezon háttere #10
A Sikler Gyula igazgató által irányított kollégium valamennyi munkatársa lelkiismeretesen dolgozik azért, hogy a NEKA növendékeinek sportszakmai fejlődése és tanulmányi előmenetele zavartalan legyen és a fiatalok sikeres szezont zárhassanak.

„Bár a tanulmányi munka segítése az elsődleges feladatunk, azért logisztikai problémák megoldásában is kellett segédkeznünk. Egész évben nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy a gyerekek időben érkezzenek iskolába. A kollégiumi nevelők igyekeztek nyugodt hátteret biztosítani az eredményes sportszakmai képzéshez, így a gyerekek a sportra és a tanulásra egyaránt megfelelően tudtak koncentrálni.

A fiatalok bármilyen problémával fordulhatnak a nevelőkhöz, legyen az orvosi segítség, ügyes bajos dolog, lelki vagy hétköznapi gond. A szülőkkel is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot, akik nyugodtak lehetnek, mert tudják, hogy figyelemmel kísérjük a gyerekek életét az érkezés pillanatától egészen a hazautazásig – amelyről egyébként minden esetben kérünk visszajelzést – és próbáljuk őket helyettesítve mindenben a gyerekek mellett állni.

A szabadidős programok szervezésével (kézműves foglalkozás, színházlátogatás, sport) igyekszünk a növendékeket kiszakítani a megszokott hétköznapokból, a mókuskerékből, ezek az időtöltések a kikapcsolódást, a feszültség levezetését szolgálják. A NEKA kézilabdázóinak szigorú és feszített az időbeosztásuk, és ezeknek a fiataloknak szükségük van néha a sportcsarnokon kívüli elfoglaltságokra is.”

fotó: Tompos Gábor


2019 JÚN 17 08:57:23/