A sikeres szezon háttere #12
Antalné Szakál Edit, a NEKA egészségügyi asszisztense szinte a nap minden órájában elérhető, ha a növendékek betegségéről, sérüléséről van szó, ha vizsgálati időpont szükséges, vagy ha az orvos, az edző és a gyerekek között kell közvetíteni.

„Valóban rugalmas időbeosztású munka az enyém, hiszen reggeltől elérhető vagyok a kollégiumban, miközben néha még késő este is üzenetet kapok valamilyen egészségügyi dologgal kapcsolatban. Az akadémisták között mindig akad, akinek segítség kell, legyen az komoly sérülés, fogorvosi, bőrgyógyászati, vagy egyszerű megfázással kapcsolatos probléma. Természetesen ismerem a gyerekek időbeosztását, ezért mindig próbálom a vizsgálatokat az edzésekhez igazítani.

Huszonnyolc esztendős védőnői munkám során kialakult kapcsolatrendszeremnek köszönhetően, általában sok támogatást kapok. A kaposváriakkal kialakult kiváló együttműködésnek köszönhetően az MR-vizsgálatoknál a lehető leggyorsabban kapunk időpontot, de a balatonboglári Egészségügyi Központ munkatársai - asszisztensek, röntgen-, gyermek- és sportorvos - is napi szinten nyújtanak segítséget.

Reggelente azzal indul a napom, hogy a kollégiumot megkérdezem, van-e akut beteg, akinek sürgős előjegyzés kell, majd a délelőtt a beutaló-kérésekkel, a betegek, sportsérültek irányításával telik. Délután a Sportcsarnokban tartok fogadóórát, vagy az éppen rendelő NEKA orvosoknak asszisztálok. A késő délutáni program jellemzően az edzők, terapeuták, gyógytornászok felé küldött jelentések megírásával telik, amelyben az orvosi vizsgálatok eredményéről, a sérültek állapotáról vagy az előírt kezelésről adok tájékoztatást. A szülői telefonhívások, vagy a növendékek által küldött köszönő üzenetek adnak visszaigazolást arról, mennyire értékelik az otthonuktól távol élő gyerekekért nap mint nap tett erőfeszítéseinket.

fotó: Tompos Gábor

2019 JÚN 19 09:14:05/