A sikeres szezon háttere #14
Polgár László, a NEKA terapeutája, munkatársaival együtt, az akadémia kisebb nagyobb sérüléssel bajlódó játékosait segíti abban, hogy a lehető leggyorsabban és a lehető legjobb állapotban térjenek vissza a pályára.

„Igazi csapatmunka a miénk, hiszen a férfi és női szakág terapeutái, az edzők, az orvosok, és a gyógytornászok folyamatosan napi kapcsolatban állnak egymással. Az egészségügyi asszisztens segítségével pedig naprakészek vagyunk az egyes sérülésekkel és kezelésekkel kapcsolatban.

Már a reggeli edzéseken is részt veszünk, napközben pedig a kezeléseken van a hangsúly. Később újabb edzés vagy mérkőzés (gyakran idegenbeli) következik. A munkánkhoz tartozik, a találkozón megsérült játékos elsősegélyben részesítése, az adott testrész rögzítése vagy hűtése, majd az orvosi diagnózis felállítását követően lézer-, galván- vagy ultrahangkezelést végzünk, illetve mágnesterápiát alkalmazunk. Természetesen folyamatosan képezzük magunkat, tanfolyamokra járunk, hiszen a mai modern kézilabdasport mindenkitől tökéletes felkészültséget igényel.

Miután tizenöt-tizennyolc éves fiatalokról van szó, nemcsak a szó szerint vett sérülésellátás tartozik a munkánkhoz, hanem sokszor a lelküket is ápolni kell. Az évek alatt kialakult jó kapcsolatnak köszönhetően, szerencsére mindig bizalommal fordulnak hozzánk."

fotók: Tompos Gábor

2019 JÚN 21 14:23:50/