A sikeres szezon háttere #2
Sótonyi László a NEKA férficsapatával ifjúsági bajnok lett, míg az NBI/B-ben bravúros teljesítménnyel bronzérmet szerzett. A szakember szerint a kialakított rendszer és a minőségi munka alapozta meg a sikeres szereplést.

„A kezdetektől gondosan megtervezett, céltudatos munkához a játékosok végig partnerek voltak, elfogadták azt az irányvonalat, amelynek mentén próbáltuk felépíteni a rendszerünket. Amellett, hogy taktikailag és szakmailag minden nap folyamatosan tudtuk ezt gyakorolni, a tapasztalatokat felhasználva pedig egyre előrébb léptünk, az év során egy rendkívül jó csapatszellem is kialakult.

A legnagyobb fejlődést abban látom, hogy játékosaink megismerhették teljesítőképességük határait, a kialakított rendszeren belül pedig egyre biztonságosabban mozogtak. A pályán lévők jobb döntéseket hoztak, és egyre többet tudtak hozzá tenni játékukkal a közös teljesítményhez. Ha mindenki pontosan tudja a dolgát, akkor sokkal többre képesek, mintha elengednénk a kezüket és nekik kellene megoldani maguktól a helyzetet. Ez a bajnoki döntőn egyértelműen látható volt.

Ősszel keveset tudtam cserélni, de a sérülések és a kényszerű kiválások miatt tavasszal olyan emberek is játéklehetőséghez jutottak, akik korábban csak epizódszereplők voltak. Ők szépen megoldották a feladatukat és igazi csapatmunka eredményezte a szezon végén elért sikereket. A fiúk érettebbek lettek egy év alatt, kondicionálisan, gondolkodásban és a játék minden elemében rengeteget fejlődtek, a megnyert mérkőzések során pedig rutint és önbizalmat szereztek a felnőtt mezőnyt felvonultató NBI/B-s bajnokságban is. A most lefektetett alapoknak köszönhetően a következő szezont már nem nulláról, hanem egy magasabb szintről kezdhetjük ősszel.”

fotó: Tompos Gábor


2019 JÚN 05 08:42:20/