A sikeres szezon háttere #3
Kopornyik Zsolt együttese várakozáson felül szerepelve, két érmet is szerzett ebben a szezonban. A fiú serdülőbajnokságban elért második helyezés mellett, százszázalékos teljesítménnyel végeztek az ifjúsági II. osztály első helyén.

„Nehezen indult a szezon, hiszen nyolc-kilenc új embert kellett beépítenünk a csapatba, a felfelé versenyeztetés miatt pedig néhány játékosra egyáltalán nem számíthattam. Sokat dolgoztunk és készültünk egész évben, aminek meg is lett az eredménye. Erőn felül teljesítve, az ifjúsági másodosztály valamennyi mérkőzését megnyertük, míg a serdülő első osztályban, tavaly november óta, tizenhat bajnoki találkozón nem találtunk legyőzőre.

Javult a védekezésünk, a kapusteljesítményünk, amit az mutat leginkább, hogy mindkét bajnokságban mi kaptuk a legkevesebb gólt. Támadásban tudatosabban játszottunk, kialakítottunk egy alapszerkezetet, kevesebb dolgot csináltunk, de azt minőségi szinten. Az állóképesség terén is előre léptünk, és a csapat tartását bizonyítja, hogy több mérkőzésünket hátrányból tudtuk megfordítani. A siker és kudarc feldolgozása ebben az életkorban korántsem egyszerű. A győzelmek után a fiúknak újból és újból fel kellett pörögniük a fontosabb rangadókra, de nem hagytuk magukra őket ebben a helyzetben, így mentálisan is nagyon sokat fejlődtek.

Remek közösség alakult ki a szezon végére, serdülőkkel nyertük meg az ifjúsági II. osztályt, és nagy fegyverténynek tartom, hogy a nehézségek ellenére hibátlan tavaszt produkáltunk. Természetesen az edzőkollégák és a szakmai stáb segítsége elengedhetetlen volt a sikerek elérésében."

fotó: Tompos Gábor

2019 JÚN 06 08:58:30/