A sikeres szezon háttere #4
Ifj. Kiss Szilárd fiatal csapata a női ifjúsági bajnokságban és az NBI/B-ben is ezüstéremmel zárta a szezont. A vezetőedző szerint az eredményeken túl számukra az egyéni fejlődés a legfontosabb.

„Nagyon pozitívan értékelem a szezont. Nem eredményekben mérjük az évet, hiszen a két ezüstérem lehetett volna fényesebb vagy kevésbé fényesebb is. Ennél sokkal fontosabb, mennyit fejlődtek az egyes játékosok. Sok meghatározó kézilabdázó távozott tavaly, ezért fiatalítanunk kellett. A csapat azonban így is megállta a helyét. Az előzetes várakozásokhoz mérten az NBI/B-s bajnokságban messze túlteljesítettük a tervet. Menet közben vált világossá, hogy jók lehetünk. A lányok rengeteget fejlődtek és szépen megoldották a feladatot. Lehetett érezni, hogy meccsről meccsre jobban megy a csapatnak. Az ifjúsági rájátszás tulajdonképpen junior Final4 volt, amelyen mi voltunk a legfiatalabbak – gyakorlatilag még három évig szerepelhetne itt a csapat nagy része - elsősorban a rutintalanságon, valamint sok apróságon múlt, hogy nem nyertük meg.

Összességében minden területen - erő, gyorsaság, technika, taktika - előre léptünk. Az erre vonatkozó adatokat a válogatott összetartásokon tisztán megfigyelhetjük, és ez az idei év nagy pozitívuma. Az akadémián minden évben módosul a keret, ez egy természetes folyamat, de a csapat háromnegyede azért most együtt marad. Vámos Petra igazi vezéregyéniség volt, a jövőben másoknak kell átvenniük a szerepét, ami mindannyiunk számára jó kihívás lesz. A csapatszellem remek volt, nagyon szerettem ezzel a kis közösséggel dolgozni, a szakmai stábbal kiválóan segítettük egymást."

2019 JÚN 07 09:56:02/