A sikeres szezon háttere #6
Lehőcz Zoltán a NEKA II. fiúcsapatát irányítva a nyolcadik helyen zárta a nyugati csoport küzdelmeit. A fiatalok elsősorban remek tavaszi teljesítményüknek köszönhetően több nagy riválisukat is megelőzték.

A szezon elején úgy gondoltam, nem szabad meghatározni eredményt, hiszen a 20 fős keretből 14 játékos új volt, ők akkor érkeztek az akadémiára, ráadásul a serdülő bajnokságban idősebbek ellen játszottunk. A fejlődés volt a legfontosabb számunkra. Éppen ezért, annyit mondtam a gyerekeknek, szeretném, ha tavasszal több mérkőzést nyernénk, mint ősszel. Ezt maximálisan teljesítettük. Sokat dolgoztunk, és amíg az őszi szezonban nyolc pontot szereztünk addig tavasszal tizennyolcat. Ez alapján a három legjobb csapat mögött negyedikek lettünk a tavaszi tabellán. Még engem is meglepett a javulás mértéke, úgyhogy maximális elégedettséggel beszélhetek a most befejezett szezonról.

Egyénileg mindenki sokat fejlődött. Akik már tavaly is itt voltak, vezéregyéniséggé léptek elő, nekik kellett a csapat élére állni a szezon első felében. A fiatalok ugyanakkor elérték azt a kondicionális és taktikai szintet, hogy bármikor bátran hozzájuk lehetett nyúlni, és amikor már nemcsak néhány ember teljesítménye határozta meg a játékunkat, és a kicsik felnőttek az idősebbek szintjéhez, akkor egyre eredményesebbek tudtunk lenni. A legfontosabb tényező tehát az volt, hogy mindenkire számíthattam.

Bár a szezon során hangsúlyoztuk, hogy nem az eredmény a fontos, ahogy jöttek a sikerek, a fiúk egyre inkább elhitték, hogy olyan csapatokat is meg tudunk fogni, akiket korábban nem. Akkor megjött az étvágy, és olyan motiváltak lettek, hogy öröm volt velük dolgozni. Télen két felkészülési tornán vettünk részt, ott már jó visszajelzést kaptunk - mivel nagy riválisokat vertünk meg – hogy jó úton járunk. A csapat egy része feljebb lép jövőre, a fiatalokhoz újak érkeznek, úgyhogy az ideihez hasonló évadra számítok."

fotó: Tompos Gábor

2019 JÚN 11 08:10:34/