A sikeres szezon háttere #7
Bohus Bea fiatal együttese több bravúros győzelmet aratott a leány serdülőbajnokságban, és végül a nyugati csoport negyedik helyén zárt. A jó közösség, a terhelés és a pihenés megfelelő aránya, valamint a motiváltság eredményezte a szép sikert.

"A nyári ifjúsági világbajnokság miatt csak augusztus végén tudtam csatlakozni a csapatomhoz, így nem én kezdtem el velük a felkészülést. Ez a legfiatalabb keret, jellemzően kétezernégyes, kétezerötös születésű lányokból áll, három-négy idősebb játékossal kiegészítve. Ez így, egy jó elegy volt, utóbbiak az edzésekkel és az iskolával kapcsolatban egyaránt segítették őket, szinte bevezették őket a NEKA életbe. Próbáltuk úgy szervezni a bajnoki programokat, hogy hétvégén hazautazhassanak a gyerekek, és a családtól való elszakadás ne legyen olyan drasztikus. Úgy gondolom, Hajdu Jánossal megtaláltuk azt a középutat, ami egy tizennégy-tizenöt éves sportolónak megfelel, legyen szó terhelésről, pihenésről, a családról vagy az itt töltött időről.

Kiváló szezont zártunk, jóllehet ebben az évben, elsősorban a képzésen volt a hangsúly, és nem az eredményen. Ehhez képest egymás után jöttek a sikeres mérkőzések, emlékezetes volt például a hazai Szombathely és Győr elleni találkozó, és végül úgy lettünk negyedikek, hogy előttünk három topcsapat végzett. 

Nagyon jó volt a gyerekekkel dolgozni, elégedett vagyok a hozzáállásukkal. Azonnal felvették a ritmust, a napi szokásokat, minden reggel csillogó szemmel érkeztek edzésre, sőt még a szabadnapon is azt kérték, tartsunk inkább edzést. Fontosnak tartom, hogy egy jó csapategységet alakítottunk ki. Sok mindent a gyerekekre hagytam. Saját maguk építették ki a hierarchiát, felállítottak egy értékrendet, s eldöntötték mi a fontos az életükben. Sok jó tanulóm van, többen kitűnő bizonyítványt kapnak, és voltak, akik az atlétikai Diákolimpia döntőjében is bizonyították tehetségüket. Hátravan még a kézilabda Diákolimpia fináléja, amin annak ellenére, hogy kevesen vagyunk, igyekszünk helyt állni és méltó módon lezárni a szezont."

fotó: Tompos Gábor

2019 JÚN 12 07:56:09/