A sikeres szezon háttere #8
A Szabó András László által vezetett egészségügyi és sporttudományos csoport munkája is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a NEKA, a megalakulás óta eltelt hat év legeredményesebb szezonját zárta három arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel.

„Számomra megnyugvást és elismerést jelent a sikeres serdülő és ifjúsági Final4 utáni edzői nyilatkozatokat olvasni, hiszen szinte kivétel nélkül mindenki megemlítette, milyen jó erőnléti állapotban voltak a csapataink, és mekkora fizikai dominanciával bírtunk az ellenfelekkel szemben.

Ennek a szezonnak a mutatóit elemezve elmondható, hogy a NEKA játékosainak minőségi izomtömege drasztikusan megnőtt. Nem véletlen, hogy van olyan növendékünk, aki kisgyermekként érkezett ide tavaly augusztusban, most pedig „nagyfiúként, nagylányként” tér haza a nyári szünetre. Nem egy esetben, akár tíz kilogrammos gyarapodásról is beszélhetünk.

A gyorsaság és a robbanékonyság ismérve, hogy a sportoló maximális és relatív ereje megfelelő szinten van. Ahhoz, hogy a fiatalok ideális ütemben meg tudják mozdítani a testüket, top állapotban kell lenniük. Ebben léptünk előre leginkább, ezen kívül a dinamikai mutatóink is jelentősen javultak.

Munkatársaimmal rendszeresen végzünk felméréseket a korosztályos válogatottaknál, van tehát összehasonlítási alapunk. A NEKA kézilabdázóinak mutatói alapján egyértelműen látszik, hogy az akadémián minden téren minőségi szakmai munka folyik.”

fotó: Tompos Gábor

 

2019 JÚN 13 09:08:11/