Adomány a siófoki állatmenhelynek

A Siófoki Állatvédő Alapítvány által üzemeltetett állatmenhelyen jártak a Nemzeti Kézilabda Akadémia növendékei, hogy az év közben összegyűjtött adományokat átadják és testközelből ismerkedjenek meg a kis állatok lakóhelyével. A jótékonysági akció a Boglári Kollégiumban szerveződött, ahol az ott lakó gyerekek, így a NEKA diákjai és szülei is örömmel vállalták, hogy részt vesznek a gyűjtésben. Vágóné Kinyó Kitti pedagógus vezetésével Fodor Csenge, Réti Klaudia, Farkas Kata, Giricz Laura, Mike Cintia, Váczi Milán és Bartha Bence alkotta a csapatot, akik Tóth Ferenc technikai vezető segítségével személyesen juttatták el a komoly mennyiségű állateledelt, tápot és konzerveket a menhelynek.

A több mint 150 ott élő kutya és cica láthatóan élvezte a fiatalok társaságát és figyelmét, a simogatás után pedig lehetőség volt kutyasétáltatásra is, ekkor mindenki az általa kiválasztott kedvencet vihette el egy nagy körre. 

„Az ötletgazda a kollégium munkatársa, Bogdán Zsanett volt, aki év közben elkezdte a gyűjtést az állatok megsegítésére. Szerencsére a gyerekeket nem kellett bíztatni, és szívesen adakozott mindenki a lehetőségeihez mérten. Tavaly már ellátogattunk egy Veszprém melletti menhelyre, itt Siófokon most voltunk először. Öröm volt látni, mekkora élményt jelentett a látogatás minden résztvevőnek, a jövőben több ilyen akciót tervezünk” – mondta el Vágóné Kinyó Kitti. 2016 JÚN 11 11:48:56/