Álomszerű elvárások
Komoly célokat tűzött ki Sótonyi László és csapata a 2019/2020-as szezonra. A kiváló szakember, akinek irányításával tavaly az ifjúsági bajnokságban aranyérmet, az NBI/B-ben pedig bronzérmet szerzett a NEKA férfi együttese, a tervekről és a bajnoki rajt előtti helyzetről is beszélt honlapunknak. 

„A célokat mindig úgy tűzzük ki, hogy igyekszünk lépésről lépésre haladni. Természetesen úgy állunk neki a szezonnak, hogy szeretnénk a végén odaérni, de elsősorban a játékosok fejlődését tartjuk szem előtt. Egyénileg és csapatszinten egyaránt. Elmondhatjuk, hogy sokkal előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor, hiszen egy évet már dolgoztam a srácokkal, ami nagyon sokat számít. Azt is kiemelném, hogy a férfi szakágon belül kialakítottunk egy egységes rendszert – taktikailag, védekezésben és támadásban – hogy a lentről, Lehőcz Zoltántól és Kopornyik Zsolttól felkerülő fiatalok olyan előképzettséggel érkeznek hozzánk, hogy sokkal könnyebb beépíteni őket. Sok új ember került a keretbe, de a motiváltsággal nincs baj, és az a legfontosabb, hogy jó hangulatban jó minőségű munka folyjon nap mint nap.”

Az idei szezonban Sótonyi László együttesének nemcsak az ifjúsági és az NBI/B-s bajnokságban, de a Ligakupában is helyt kell állnia.

„Eleve bővebb a keretünk a tavalyinál, idén a serdülők feljátszhatnak az ifi bajnokságba, néhány idősebb játékosunknak csak az NBI/B-re és a Ligakupára kell koncentrálniuk. Mi úgy tervezzük, hogy az emberek meccsterhelése kisebb lesz, és igyekszünk megoldani mindhárom sorozatban való helytállást.”

Az NBI/B-ben tavaly bronzérmet szerző NEKA komoly célokkal vág neki a bajnokságnak, bár az első hely és az élvonalba való feljutás egyelőre túl nagy feladatnak tűnik. 

„Ha megnézzük a csapatunkat, el kell mondani, hogy nem mi vagyunk az NBI/B esélyesei. Ennek ellenére úgy érzem, erősek leszünk, minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerni szeretnénk. A bajnokság megnyerése nekünk egy álom, ezért dolgozunk, de rajtunk kívül lesz még két-három nagyon erős csapat, amelynek ugyanez lesz a cél, ráadásul a Nyugati-csoport idén sokkal kiegyensúlyozottabb lesz, mint egy éve volt. A maximumra törekszünk és bízunk abban, hogy messzire eljutunk.”

Sótonyi László együttese a hétvégi NEKA-kupán az ifjúsági világbajnokságon szereplő válogatott játékosok nélkül szerepel, és a Békés, valamint az Algyő mellett a Balatonfüred, a Pécs vagy a PLER lehet az ellenfele. 

„A felkészülési mérkőzések nem mindig mérvadóak. Az számít igazán, hogy dolgoznak a srácok az edzéseken, és a tanultakat hogyan tudjuk beépíteni a játékunkba a meccseken. Próbáljuk valamennyi játékelemet magas szinten művelni, gyakoroljuk, hogy mindenre tudjunk reagálni, erre jó alkalom lesz a balatonboglári torna. Ez egy jó erőpróba lesz azoknak, akik pályára lépnek” – beszélt a közelgő feladatokról Sótonyi László.

Fotó: Tompos Gábor

2019 AUG 22 09:25:26/