Angolul felsőfokon
A NEKA növendékei számára sokszor nem könnyű összeegyeztetni a sportolást és a tanulmányi feladatokat. A program sűrű, hiszen edzések és mérkőzések követik egymást nap mint nap, ennek ellenére többen teljesítenek jól az iskolában vagy a tanulmányi versenyeken, így például Vajer Blanka is, aki sikeres felsőfokú angol nyelvvizsgát tett a múlt héten.

A továbbtanulás szempontjából minden korábbinál fontosabb szerep jut a nyelvtanulásnak és a nyelvvizsgának, hiszen ez mostantól feltétele a főiskolai és egyetemi felvételinek.

„Mivel az én évfolyamomnak már kötelező a B2-es nyelvvizsga a felsőoktatásban való részvételhez és külön felvételi pontot ez nem ér, mindenképpen szükséges volt számomra a C1-es felsőfokú nyelvvizsga továbbtanulási pontokért. Általános iskola óta tanulom az angol nyelvet, 9. osztályban középfokú nyelvvizsgát szereztem, tavaly pedig előrehozott érettségi vizsgát tettem. Jártam külsős angol tanárhoz, heti egyszer edzés előtt vagy után. Próbáltam minél több feladatot megoldani és külön könyvből tanultam magamtól is” – mesélt Vajer Blanka arról, miért tartotta fontosnak a felsőfokú megmérettetést.

Akadémistánk a vizsgára egyedül készült fel, erre sokszor csak késő este volt lehetőség.

„Igyekeztem nyáron tanulni amennyit csak lehet, a válogatott és az akadémiai alapozó edzések között. Általában este tudtam rá időt szakítani. Erőm és kedvem nem mindig volt, akárcsak év közben a rendes iskolai feladatokhoz, de a kézilabda mellett számomra a tanulás is nagyon fontos. A kétfrontos helytállás sokszor okoz fejfájást időbeosztás terén és bizony van, amikor éjszakába nyúlóan kell tanulni, akár meccs után is.

Blanka idén érettségizik a fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban, igyekszik később is helyt állni az iskolapadban is.

Jogi pályára szeretnék menni, a Pázmány Péter jogi kara lesz az első számú jelöltem. Sokszor sok pluszt kivesz az emberből a tanulás, de szerintem sokakkal együtt mondhatom, hogy mindent megteszünk saját magunk fejlesztéséért a sport és a tanulás terén egyaránt, hiszen mindannyian ezért jöttünk az akadémiára”- mondta el honlapunknak Vajer Blanka.


2019 OKT 15 17:25:09/