Április legjobbjai
A hónap akadémistája díjat áprilisi teljesítménye alapján Molnár Dorottya, Szabó Nina, Temesvári Gábor és Gál Dominik érdemelte ki.

Május első hétfőjén a NEKA növendékei ismét izgatottan gyűltek össze a lakófalu konferenciatermében, hogy megtudják, áprilisi teljesítménye alapján kiket választottak a hónap legjobbjának. A hagyományokhoz híven, Mocsai Tamás ügyvezető köszöntette a fiatalokat és osztotta meg velük az elmúlt időszak legfontosabb történéseivel kapcsolatos gondolatait. Az akadémia szellemiségéhez igazodva nemcsak a mérkőzések és az edzések kerültek szóba a kötetlen beszélgetés során, de az iskolai és a családi események is. Utóbbi kapcsán az édesanyák köszöntésének fontosságát hangsúlyozta Mocsai Tamás, aki az éppen érettségiző diákokhoz is intézett néhány lelkesítő szót:

„Tudom, nehéz időszakot éltek, ám ennek is van jó oldala. A kihívások, amelyekkel most szembesültök, erősebbé, jobbá tesznek benneteket, s éppen ezért vagytok itt az akadémián.”

A négy díjazott közül Temesvári Gábor az, aki április hónapban leginkább megfelelt a NEKA, teljes embert nevelő filozófiájának, hiszen kimagasló eredményt ért el egy nemzetközi matematikaversenyen. A fonyódi Mátyás Király Gimnázium tanulója a 10. évfolyamosok között országos szinten a 11. helyen végzett, Somogy megyében pedig ő bizonyult a legjobbnak.

„Úgy gondolom, mindenki arra szakít időt, amit fontosnak tart, én szeretem a matematikát, ezért mindig találok időt a gyakorlásra” –vélekedett Temesvári Gábor, amikor az iskolai teendők és az edzések összeegyeztetésének nehézségeiről kérdeztük.

A hosszú betegség után ismét visszatérő Molnár Dorottya is remekül helytáll az iskolában, miközben a meccseken is gyakran nyerőembernek bizonyul. S bár a fiatal játékos elismerte, hogy a kihagyás után nem volt könnyű ismét csúcsformába kerülni, akaratának és kitartásának köszönhetően ez mégis sikerült neki.

Szabó Nina nemcsak az edzéseken, de a meccseken is százszázalékos teljesítményre törekszik, szorgalmával kitűnik társai közül. A fiatal játékos szerint komoly motivációs erőt jelent számára, hogy az akadémián szerető társak, jó edzők veszik körül, s nemrégiben családja is Balatonboglárra költözött. 

A férfi ifjúsági és NBI B-s csapat egyik motorjának számító Gál Dominik nem titkolja, örömmel tölti be ezt a nehéz szerepkört, szívesen motiválja társait, nemcsak saját magáért, de a többiekért is játszik, amikor pályára lép. Szerinte „A hónap akadémistája” elismerés további jó teljesítményre sarkallja őket, s arra, hogy az eddigi alázattal és kitartással folytassák munkájukat. 

Fotó: Tompos Gábor

2019 MÁJ 07 10:52:51/