Arany- és bronzérem a női bajnokságokban
Remekül szerepeltek a NEKA női csapatai a korosztályos kézilabda-bajnokság szigetszentmiklósi rájátszásában. A serdülő bajnokság döntőjében izgalmas mérkőzést játszott a NEKA és a Győr csapata, és a mieink 10-8-as félidei vezetés után végül 19-17-re győztek, és aranyérmesek lettek! Az ifj. Kiss Szilárd és dr. Woth Péter által irányított együttes sokat készült erre a hétvégére, és az egész szezonban elvégzett munka bajnoki címet eredményezett.

Az ifjúsági csapat az egy góllal elveszített szombati elődöntő után túltette magát a csalódottságon, és a bronzmeccsen hősies játékkal megszerezte a győzelmet. Bohus Bea és Hajdu János együttese a félidőben még kétgólos hátrányban volt, de a második félidőben megfordította a találkozót, és 25-22-re nyert a Debrecen ellen.

A NEKA csapatait a növendékekből és szülőkből álló lelkes szurkolótábor segítette.

Gratulálunk a női szakágnak, amely így egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a 2017/18-as bajnoki szezont.

Leány serdülő bajnoki döntő:

NEKA – Győri Audi ETO KC 19-17 (10-8)

NEKA: Kubina Molli, Hibácska Blanka (kapusok), Vajer Blanka, Mérai Maja 3, Kajdon Blanka 6, Nagy Laura, Faragó Luca 1, Vámos Míra 1, Mlinkó Zsófia, Horváth Petra, Juhász Gréta 2, Nagy Laura, Kocsis Bettina 1, Bánhidi Barbara 1, Németh Imola 1, Woth Viktória 3 – edző: ifj Kiss Szilárd, dr. Woth Péter

Győr: Polócz T., Sülye Á., Csekő B., Kürthi L. 2, Lengyel E. 2, Takács N., Tóth K. 3, Mészáros R., Németh Zs., Farkas J. 6, Konkoly K., Világos D., Christe D., Németh N., Lancz B.2, Horváth N. 2 – edző: Kun Attila

Hétméteresek: 4/4, illetve 4/3

Kiállítások: 8, illetve 12 perc

Mestermérleg:
Kiss Szilárd: "Köszönet a lányoknak, nagyon szép év volt! Köszönjük a fantasztikus hangulatot! A stáb mindenben segített minket! Külön köszönöm Woth Péternek a közös munkát! Gratulálok, ez az egész NEKA sikere! Az érmemet édesanyámnak adom, neki nyertem...!"

Játékos szemmel:
Kajdon Blanka: "Egy év kemény munkája ezen a hétvégén beérett. Mindkettő meccset végig kézben tartottuk, taktikusan, türelmesen játszottunk. Köszönjük edzőinknek az egész éves munkát, és bizalmat ! Gratulálok minden csapattársamnak ehhez a fantasztikus teljesítményhez! Élmény volt ebben a hangulatban ilyen szurkolótábor előtt játszani! Hajrá NEKA!"

Kubina Molli: "Egész évben ezért a meccsért, a győzelemért küzdött, edzett mindenki. Úgy gondolom, mindnyájan kivettük részünket, és CSAPAT-ként tudtunk célba érni. Felkészülten álltunk neki a küzdelemnek, a megbeszéltek szerint próbáltunk játszani, többnyire sikerült is. A Győrt mindig is nagyszerű érzés volt megverni, de itt a döntőben még inkább. Gratulálok a lányoknak! Az edzőknek köszönjük, hogy bíztak bennünk,és eljuttattak minket a győzelemig! Köszönjük a szurkolást mindenkinek!"


Női ifjúsági bronzmérkőzés:

DVSC TVP – NEKA 22-25 (13-11)

DVSC: Poczetnyik L., Vámosi P. Sápi B., Kelemen G. 1, Barabás Zs., Torma E. 1, Zelizi F. 5, Borgyos P. 1, Nemes N., Szabó D., Sápi G., Román D. 9, Tóvízi P. 4, Kozma K. 1, Virág K., Erdélyi D. – edző: Győrvári Viktor

NEKA: Magera Noémi, Herczeg Lili, Szabó Luca 1 (kapusok), Zámori Dorina, Takó Viktória, Veress-Filep boglárka, Simon Armilla 1, Horváth Laura 6, Kukucska Viktória, Pankotai Luca 4, Péter Panna, Kovács Noémi 6, Vörös Szimonetta, Schatzl Natalie 6, Osvai Fanni, Szabó Nina 1 – edző: Bohus Bea, Hajdu János

Hétméteresek: 6/4, illetve 2/1

Kiállítások: 6, illetve 6 perc

Mestermérleg:
Bohus Beáta:"Sok játékosunktól búcsúzunk az év végén, az ő nevükben is szeretném megköszönni Hajdu Jani bácsinak azt a sok segítséget, amit kaptak, kaptunk az akadémiai évek alatt az edzéseken, és azon kívül is. A lányok erőn felül teljesítettek az év folyamán, fantasztikus ezüstérmet szereztek az NB I/B-ben és sok verejték árán bronzérmet az ifjúsági I.osztályban. Sajnálom, hogy egy kicsit elfogytunk a végén a legfontosabb mérkőzésünkön, de mindenképpen köszönet illet mindenkit az egész éves munkájáért! 
A mai mérkőzésen utolsó erőtartalékainkat tudtuk mozgósítani, szívvel, kemény akarattal megfordítottuk a mérkőzést, és megnyertük az érmet. Gratulálok mindenkinek, aki részese volt!"

Játékos szemmel:
Horváth Laura: "Egy rendkívül fárasztó szezon után nem volt egyszerű dolgunk a hétvégén! Tudtuk, hogy mi vár ránk, és maximálisan felkészültünk. Sajnos ez most nem volt elég a döntőbe jutáshoz, de a bronzéremért nagyot küzdve jól helytálltunk. Gratulálok a csapatnak az egész éves teljesítményhez, köszönöm, hogy a részese lehettem!"

fotók: Farkas Anita

2018 MÁJ 27 18:10:57/