Arany- és bronzérem az atlétika Diákolimpián
Két növendékünk is érmet szerzett Győrben, az Atlétikai Diákolimpia országos döntőjében. Máté Fanni Szabina címvédőként indult gerelyhajításban, és miután magabiztos versenyzéssel 45.30 méteres eredményt ért el, idén is a dobogó legfelső fokára állhatott. Súlylökésben Hermann Gréta remekelt, aki 13.02 méteres egyéni csúccsal a harmadik lett és bronzérmet szerzett. Gratulálunk a lányoknak és a felkészítő tanároknak!

„A megyei eredmények alapján, első helyen álltam a nevezési listán és egyértelmű célom volt a bajnoki cím megvédése. Éppen ezért nagy nehézséget jelentett számomra a döntés, mivel szombaton kikaptunk a Fraditól a bajnoki elődöntőben, így másnap délben játszhatott a csapat a 3. helyért Szigetszentmiklóson. A Diákolimpia időpontja kizárta, hogy ott lehessek a bronzmeccsen is, de szerencsére az edzőm támogatott és elengedett Győrbe az aranyért, amit sikerült is megszereznem. A nyári junior-világbajnokságra való felkészülés és a válogatott versenyeken való szereplés egyik fontos állomása a Diákolimpia. Jobb eredményt szerettem volna elérni, de a felkészülésem csak ezután fog elkezdődni, ezért nem is lehetek elégedetlen” – mondta el Máté Fanni.

Hermann Gréta is elégedetten nyilatkozott.

Hidvéghy Édua tanárnővel készültem néhány alkalommal. Nagyon jól indult a reggelem, jó formában éreztem magam és bizakodó voltam. Szerintem esélyes voltam, ez a rajtlistán is látszott. Mindenképpen éremmel akartam hazatérni, ami sikerült. Nagyon sokat számított ez nekem.”

fotó: Hidvéghy Édua

2018 MÁJ 28 19:26:53/