Az 5. helyért játszunk
Magabiztos teljesítménnyel, 29-24-re nyert Spanyolország ellen a magyar férfi U19-es válogatott, így az ötödik helyért játszhat a szkopjei világbajnokságon. A mieink ellenfelei a franciák lesznek, akiet a csoportban már sikerült legyőznünk.

A spanyolok ellen már az első félidőben komoly előnyt szereztünk, amit növelni tudtunk a szünet után is. A védekezés remekül működött, és látványos gólokat szerezve, a 41. percben már 21-11-re vezettek a magyar fiúk. Az ellenfél ugyan felzárkózott a mérkőzés végére, de a győzelem nem forgott veszélyben egy percig sem. A másik helyosztón a franciák 30-24-re nyertek Izland ellen.

U19-es világbajnokság, 5-8. helyért:

Magyarország: Győri K., Merkovszki P., Nagy B., Holdosi B. 6, Bognár A. 3, Tóvizi T., Kecskés D. 1, Dely M., Kőhegyi Á. 3, Hornyák B. 6, Melnyicsuk V., Szuharev L. 3, Bajusz B., Prainer V. 4, Gál D., Vajda H. 3 – szövetségi edző: Kárpáti Krisztián

Spanyolország: Rodriguez 1, Goni, Martin 1, Basualdo 2, Roca, Diaz, Garcia 1, Preciado 2, Izquierdo 1, Palomino, Luis Mosquera, Fernandez 7, Aguilella 2, Ala Sanchez 4, Martinez 3, Perez – szövetségi edző: Rodriguez Lario Roberto

A keretben hat jelenlegi és korábbi növendékünk - Győri Kristóf, Dely Márton, Kecskés Dániel, Papp Bence, Gál Dominik és Kovács Gergő - szerepel.

fotó: IHF


2019 AUG 17 14:52:16/