Az UVSE vízilabdázói Bogláron készültek

Három héten át tartó edzőtáborozáson vett részt az UVSE vízilabda sportegyesület 130 fiatal játékosa a Balatonnál. A klub szakmai igazgatója, a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tibor is besegített az edzések levezetésébe, hiszen a munkatársak a korosztályos világversenyeken vállalnak szerepet.

A 2006-2007-es születésű gyerekektől egészen az ifjúsági korosztályig képviseltették magukat fiúk és lányok csoportban. Az edzések egyik része a Balatonban zajlott, a másik Balatonbogláron, az Urányi János Sportközpontban és a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnok létesítményeiben. 

"Eddig általában egyhetes volt a nyári edzőtábor, de a vizes vb miatt nem tudtuk használni a saját uszodánkat, ezért külső helyszínt kellett keresni. Balatonlellén laktunk, de minden nap használtuk a boglári uszodát és a csarnokot, valamint a két konditermet, a kültéri propriocepciós parkot, és a futópályát is – úgyhogy teljes mértékben kihasználtuk az adott lehetőségeket. Mindenkinek maradandó élményt nyújt ez a pár nap, ebben a korban gyorsabban regenerálódnak a gyerekek és szinte bármekkora edzésmunkát el tudnak végezni" – mondta el Benedek Tibor.

A gyerekek természetesen követték a vízilabda-válogatottak vb-szereplését, ahogy a korábbi szövetségi kapitány is ott ült esténként a tévé előtt.

„A megbízatásom tavaly véget ért, én elengedtem a csapatot, de egy-két ember teljesítményén látszik a velem elvégzett négyéves munka, és ez jó érzés. Jól szerepeltek a fiúk, ehhez kellett egy új edző, kellett új motiváció az olimpia miatti csalódottság után és kellett egy hazai vb.  Szerintem ez nagyon pozitív eredmény mind a játékosoknak, mind a sportágnak, nagy élmény volt mindenkinek” – értékelt Benedek Tibor.

Hamarosan kezdődik a Masters világbajnokság, melyen Millenium néven a Kemény Dénes által olimpiai aranyérmeket nyert csapat is indul. Erre természetesen Benedek Tibor is nagyon készül.

„Eddig is végig edzésben voltam, ráadásul most a gyerekekkel is edzettem, úgyhogy készen állok fizikálisan a meccsekre. A szurkolók bíztatása sokat segíthet majd, nagyon várjuk az első mérkőzést”.

2017 AUG 07 14:07:26/