Az élvonalban is megállja a helyét

Giricz Laura ismét Balatonbogláron járt, ám ezúttal nem a magyar junior-válogatott keretében szerepelt, hanem klubcsapatát, a Békéscsabát erősítette. Egykori játékosunk mindig szívesen tér vissza oda, ahol négy évet töltött akadémistaként.

„Nagyon szerettem a NEKA-nál sportolni, sok barátom van, úgyhogy mindig örülök, ha a junior edzőtáborok alkalmával itt lehetek. Meghatározó éveket töltöttem itt, és a nevelőedzőimnek köszönhetően olyan alapokat kaptam, ami segít abban, hogy megálljam a helyem az NBI-ben. Szeretek Békéscsabán játszani, nagyon jó a csapat, sokat tanulok a társaimtól, akikkel remekül megértem magam. Örülök, hogy Horváth Roland vezetőedzőtől sok lehetőséget kapok a mérkőzéseken, védekezésben és támadásban is bizonyíthatok” – mondta el Giricz Laura.

A Békéscsaba vezetőedzője, Horváth Roland már a Siófokon töltött évek alatt is bátran szerepeltetett fiatalokat a csapataiban.

„Giricz Laura ügyes és tehetséges, ezért is hoztuk el Békéscsabára. Védekezésben hasznos a játéka, és beálló poszton is komoly reményeket kelt. Az alapok megvannak, dolgozunk vele sokat, úgyhogy remélem, hogy egy jó hazai kézilabdázó válik belőle. Én nagyon pártolom a magyar játékosokat, és fontosnak tartom, hogy a fiatal tehetséges kézilabdázók minél többet játszhassanak. Jó lenne, ha mindenki ezt a szemléletet követné.”

Giricz Laura a magyar junior válogatott egyik kulcsjátékosa, Hajdu János szövetségi edző várhatóan a nyári, hazai rendezésű világbajnokságon is számít rá.

                                                                                      Horváth Roland

(fotók: Tompos Gábor)

2018 FEB 15 20:36:04/