Az esélyesebb NEKA nyert
A fiú serdülőbajnokságban a NEKA két együttese játszott egymás ellen a csütörtöki játéknapon. 

A papírformának megfelelően az első számú csapat nyert 35-20-ra a fiatalok ellen, a különbség a második félidőben látszott igazán a csapatok között.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 16. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 20–35 (12–17)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 100 néző

Vezette: Gilitsch Gergő, Lebár Bence

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Kovács A., Móri M. (kapusok) – Krakovszki B. 5, Paizs M. 3, Kiss L. 2 (2), Pausits N. 2, Pergel A. 2, Tisza L. 2 (1), Dósa H. 1, Kathi S. 1, Kis Molnár M. 1, Zsiros B. 1 (1), Kosztoványi A., Molnár R., Velencei V. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Tárnoki M. 6, Temesvári G. 6 (3), Csengeri H. 5, Szeverényi B. 4, Bodócs M. 3, Igali G. 3, Krakovszki Zs. 3, Papp D. 2, Bognár P. 1, Papp B. 1, Rusznák P. 1, Buri A., Papp T. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 6/4 illetve 4/3

Kiállítások: 6 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "Gratulálok az első csapatnak! Az első félidőben sikerült megvalósítani néhány dolgot az elképzeléseinkből, ezzel a játékrésszel, hellyel–közzel elégedett vagyok. A második felvonásban bekövetkező összezuhanásunk előtt értetlenül állok. Az elmúlt időszakban sok sikerélménnyel gazdagodtunk, ezért sem értem, miért nem tudtunk "tökösen", felszabadultan kézilabdázni a meccs egészében. Természetesen tudomásul kell venni, hogy mai ellenfelünk jóval előttünk jár, de nem örülök neki, hogy elengedtük a második játékrészt. Holnaptól előre tekintünk."

Kopornyik Zsolt: "Gratulálok a kettes csapatnak! A mérkőzés első félidejében mind játékban, mind sebességben felülmúltak bennünket. Sajnos nem sikerült megnyernünk az 1:1, illetve 2:2 elleni párharcokat. Bízom benne, hogy hamarosan újra az edzések kerülnek fókuszba, mert ez a mérkőzésterhelés szétszedi a csapatot. Ennyi fronton nagyon nehéz helytállni. Hajrá, NEKA!"

JÁTÉKOS SZEMMEL

Papp Dávid: „A csapat a mai meccsen jól teljesített! Az eleje nehezen indult, de össze tudtuk szedni védekezésben és támadásban is, így sikerült nagyobb különbséget kiharcolni. Gratulálok a csapatnak!”

Rusznák Patrik: „A meccs elejét véleményem szerint úgy kezdtük, hogy nem voltunk ott a pályán fejben, de később ez rendeződni is tudott. Végig kézben tartottuk a meccset, csak gratulálni tudok a csapatnak!”

Krakovszki Bence: „A  meccset jól kezdtük, de sajnos már az első félidő végén nagyobb előnyt szerezett Kopornyik Zsolt csapata! A második félidőben látszott az erőnléti különbség és el is fáradtunk kicsit, amit nagyon jól használtak ki ellenünk.”

Pausits Noel: "Jól kezdődött a meccs, meg tudtuk lepni az ellenfelet, de érezhető volt a fizikai fölény és hamar visszavették a kezdeményezést. Nem szakadtunk le az első félidőben az ellenféltől és 12:17-es eredménnyel vonultunk pihenőre. A második félidő nagyon rosszul kezdődött és hamar elhúztak 12-13 góllal. A végén mar érezhető volt a fáradtság a csapaton, mivel sok volt a hiányzó. Gratulálok a csapatnak és az ellenfélnek is. Hajrá NEKA!!"

fotók: Tompos Gábor

2019 FEB 21 18:29:35/