Az időjárás sem akadály
Az U17-es strandkézilabda Európa-bajnokságon résztvevő fiú és leányválogatott szerdán érkezett meg Balatonboglárra és vasárnapig a Nemzeti Kézilabda Akadémián készül.

Az eső, a szél és az évszakhoz képest hideg idő sem tántoríthatja el a legjobb magyar ifjúsági strandkézilabdázókat kitűzött céljuktól: a lehető legjobban felkészülni a június utolsó hétvégéjén, Lengyelországban sorra kerülő kontinensviadalra. A Pinizsi Zoltán és Penszki Gergely szövetségi edzők által irányított csapatok először járnak Balatonbogláron, a két 18 fős bő keret előtt még három hét kemény munka áll, igaz a jövő héttől már nemzetközi mérkőzésekkel is hangolódnak az Eb-re.

„Címvédőként utazunk Lengyelországba, tehát mindenképpen dobogós helyezést szeretnénk elérniismertette terveiket Pinizsi Zoltán a női junior strandkézilabda válogatott szövetségi edzője hozzátéve, hogy a szakág nemzetközi szinten legsikeresebb országa a miénk, hiszen a lányok világ- és Európa-bajnokok, ifjúsági olimpiai bronzérmesek, s bár a fiúk legutóbb ötödik helyen végeztek az Eb-n, korábban ők is háromszor bizonyultak a kontinens legjobbjainak. – Játékosaink többnyire a korosztályos élvonalbeli együttesekben játszanak év közben, így meglehetősen színes a csapatunk. Siófokról, Hajdúnánásról éppúgy válogatunk, mint az MTK-tól és az FTC-től. De van NEKA-s kézilabdázónk is Uhrin Lili személyében. Jó hangulatban készülünk, a feltételek ideálisak, az időjárással pedig nem foglalkozunk.”

2019 MÁJ 30 11:48:19/