BL-döntőre készen
Öt napon át Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián készült a Rosztov-Don női kézilabdacsapata a hétvégi Bajnokok Ligája négyes döntőre.

 Az orosz együttes olyan magyarországi helyszínt keresett, ahol nyugodt körülmények között hangolódhatnak a nagy eseményre, ugyanakkor a finálé helyszíne, Budapest is könnyen megközelíthető.

Ambros Martin vezetőedző szerint Balatonbogláron megtalálták a számításukat, a körülmények ideálisak voltak számukra, így zavartalanul, csak az előttük álló feladatra koncentrálva gyakorolhattak a nagy megmérettetésre.

„Sok új, fiatal játékosunk van, akiknek még nincs nemzetközi csúcseseményen szerzett tapasztalatuk. Miattuk is fontos volt, hogy a Balaton-parti nyugodt környezetben mentálisan is sikerült együttesünket a két nap alatt ránk váró két mérkőzésre felkészíteni. Minden előzetesen eltervezett munkát elvégeztünk. Sokat dolgoztunk ebben a szezonban, megérdemeljük, hogy ott legyünk a Final Fourban, és nemcsak élvezni akarjuk a hétvégét, de az első helyért harcolni” – nyilatkozta honlapunknak a spanyol szakember.

Ambros Martin négyszer ünnepelhetett BL-győzelmet a Győri Audi ETO KC csapatával, ám ezúttal a győriek ellenfeleként érkezik a budapesti viadalra.

„Ugyanaz az esemény lesz számomra, amelyen már többször részt vettem, a mostani annyiban különleges, hogy új csapatot irányítok. Tudom, hogy sokan Győr-Rosztov döntőt remélnek, de ez számomra egyelőre csak egy álom, most csak a Metz elleni elődöntőre készülünk, az az első lépcsőfok.”

A Nemzeti Kézilabda Akadémia stábja mindent feltételt megteremtett a Rosztov-Don zavartalan felkészüléséhez. A NEKA sportcsarnoktól kezdve a konditermi edzéseken át a videoelemzések megtekintésig minden lehetőség adott volt, miközben az akadémia konyháján a vendégek külön kérésére számos egészséges halétel szerepelt ezen a héten a svédasztalon.

Az orosz vendégek csütörtökön búcsúztak Balatonboglártól, az utolsó napokban már Budapesten folytatódik számukra a Bajnokok Ligájára való hangolódás.

2019 MÁJ 09 11:13:41/