Bajai kézilabdázók látogattak a NEKA-hoz

Mindig nagy öröm vendégül látni fiatal kézilabdázókat az Akadémián, akik a jövő sportolói lehetnek és akik láthatóan imádják ezt a sportágat. Nemrég a Bajai Kézilabda Sportegyesület néhány ifjú játékosa járt Balatonbogláron, és amellett, hogy megnézték a vadonatúj csarnokot, sokat megtudhattak a Nemzeti Kézilabda Akadémia működéséről. Mocsai Tamás ügyvezető és dr. Iványi-Papp Dóra irodavezető készségesen válaszolt a kérdésekre, és jó volt látni, hogy a csillogó szemű gyerekek kellemes élményeket szereztek a látogatással.

„A Bajai Kézilabda Egyesület 2010-ben alakult. Korábban, az 1980-as évekig is voltak hagyományai a kézilabdának a városban, de miután teremsporttá vált, a feltételek hiányában szép lassan megszűnt. Aztán 2010-ben érkezett egy olyan évfolyam a főiskolára, amelyben több, korábbi kézilabdázó volt, ők alapítottak egy egyesületet és beneveztek a megyei bajnokságba” – mesélt a kezdetekről Dombi István, az egyesület elnöke.

"Amikor mi ezt megtudtuk, próbáltuk felkarolni, támogatni a klubot, és 2013-ban kezdtünk komolyabban foglalkozni a fiatalokkal, elkezdtük megalapozni a helyi utánpótlás-képzést. Jelenleg közel százan kézilabdáznak a bajai egyesületben, a felnőtt férficsapat az NBII-ben szerepel, körvonalazódik egy női csapat, és a juniorok mellett ősztől a serdülő bajnokságokba is benevezzük a bajai fiúkat, lányokat. Munkatársaimmal megszerveztük a nyári kézilabdatábort Baján, ennek záró eseményeként jöttünk el az Akadémiára, hogy a gyerekek lássák a hazai utánpótlás-képzés bázisát” – mondta el Dombi István elnök.

Az egyesület honlapján is beszámoltak a boglári látogatásról.

http://www.bajahandball.com/news/kezilabda-tabor-2016/


2016 JÚL 22 14:14:43/