Bajnokok a fiatalok
A 2018/19-es szezon első, a Nemzeti Kézilabda Akadémia történetének pedig 16. bajnoki címét szerezte meg az elmúlt hétvégén a NEKA fiúcsapata az ifjúsági II. osztályban. 

Kopornyik Zsolt együttese az eddigi 19 mérkőzéséből valamennyit megnyerte, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát, és három fordulóval a pontvadászat vége előtt már bebiztosította elsőségét.

Az ehhez szükséges két pontot a szombati fordulóban éppen a második helyezett, nagy rivális Veszprémi KKFT otthonában szerezték meg növendékeink, miután magabiztosan nyertek 28-23-ra. Serdülőkorú játékosaink ráadásul az ifjúsági mezőnyben mutatták be hibátlan menetelésüket.

A csapat az ifjúsági II. osztály mellett a serdülő bajnokságban, saját korosztályában is szerepel. Kopornyik Zsolt vezetőedző rendkívül büszke az elért eredményre, ám azt is elmondta honlapunknak, hogy még korai lenne a pihenésre gondolniuk.

„Büszke vagyok a fiúkra, mert egész évben sokat dolgoztak, számukra ez egy fontos visszajelzés arról, hogy a befektetett munka mindig megtérül. Hasznosnak tartom részvételünket ebben a bajnokságban, vetélytársaink is indítják csapatukat, hiszen a serdülő játékosok igen hasznos tapasztalatokat szerezhetnek az ifik között. A férfi szakág számára fontos ez a bajnoki cím, mert azt is jelenti, hogy jó úton járunk a fiatalabb korosztály képzésében. A sikert azonban a helyén kell kezelnünk, a serdülő első osztályban még fontos feladatok várnak ránk ebben a szezonban."

A két bajnokságban is helytálló csapat sokat készül a mérkőzésekre, a bajnoki cím elnyerését a komoly edzésmunkának köszönheti.

„Erősségeink közül mindenképpen az állóképességünket emelném ki, sokszor segített ki bennünket a nehéz pillanatokban az a tény, hogy végig bírjuk a meccseket. Fontos még megemlíteni, hogy hosszú a kispadunk, vagyis sok jó játékosunk van, akik közül bátran válogathattak edzőink egy-egy összecsapásra. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Hatalmas öröm volt bennünk a veszprémi mérkőzés után, nagyon felemelő érzés volt éppen az egyik legnagyobb rivális otthonában bajnokká válni” – értékelte a hétvégi győzelmet Bozi Máté.

A sikerben persze nagy szerepe van az öltözőben uralkodó remek hangulatnak is.

„A csapat erőssége az akaraterőben és a jó közösségben rejlik. Ugyanakkor azt is meg kell említeni, mennyi munkánk van ebben a bajnoki címben. De nem állunk meg félúton, veretlenül szeretnénk befejezni az ifi bajnokságot, a serdülők között pedig a négyes döntő a célunk” – beszélt további terveikről Tárnoki Márkó.

A csapat játékosai közül többen tagjai a jelenleg Győrben edzőtáborozó magyar serdülő válogatottnak, amelynek szövetségi edzője szintén Kopornyik Zsolt. A keretben Ilic Zoran, Takács Ákos, Papp Tamás, Kovács Dominik, Temesvári Gábor, Igali Gergő és Krakovszki Zsolt szerepel.

fotók: Tompos Gábor

2019 ÁPR 09 09:39:04/