Balatoni ízek, karácsonyi hangulat a svédasztalon

A december 3-i II. Jótékonysági NEKA-Bál vendégeit a magas színvonalú szórakoztató programok mellett ízletes, többfogásos svédasztalos vacsora is várja. A menüt Miseta Péter mesterszakács állítja össze, aki csapatával különleges ízeket varázsol az asztalra.

„A tavalyi menüsor sikeréből kiindulva lesz amit megtartunk, de szeretnék valami újat is belevinni a kínálatba. A Balatonra és Balatonboglárra jellemző ételek biztosan szerepelnek majd a fogások között, és természetesen figyelembe vesszük a karácsony közelségét is. Desszertnek például ezúttal panna cottát kínálunk tojásikőrrel és a tervek szerint robbanócukorkás habbal is megbolondítjuk, csak hogy a régi gyerekkori élményeket is megidézzük. A svédasztalon különböző húsételt, ragut és változatos köreteket tálalunk, ezen kívül hideg pástétomok, saláta, sajttál és gyümölcstál is szerepel a kínálatban. Naponta többszáz főre főzünk a kollégiumban, de egy ilyen rendezvény teljesen más feladatokat igényel. A bál napján már hajnalban elkezdjük a munkát, hogy estére minden készen álljon” – mondta el Miseta Péter.

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség október végén, Hévízen tartotta hagyományos éves Mestervacsoráját. A közel öt évtizedes múltra visszatekintő rendezvényen öt szakembernek adományoztak mesterfokozatot, köztük Miseta Péternek a Nemzeti Kézilabda Akadémián dolgozó séfnek is. A jelöltek egy kilencfogásos vacsora elkészítése mellett nyolcszemélyes dísztálat is készítettek, amit a helyszínen kiállítottak.

Fotó: Cseh Péter

Mestervacsora (Péter balról a 3.)

2016 NOV 27 15:30:31/