Bemutatjuk bajnokainkat
Nagy büszkeség a Nemzeti Kézilabda Akadémia számára, hogy a Győrben U19-es Európa-bajnokságot nyert női válogatottban hat egykori illetve jelenlegi NEKA-s szerepelt. A nemzeti együttesben remeklő fiatalokat ezúton mutatjuk be néhány mondatban:

Vámos Petra: A válogatott csapatkapitánya igazi vezére volt a csapatnak, többször is kritikus helyzetben bizonyította rátermettségét és kreativitását. A 2000-ben született irányító-átlövőt, korosztálya egyik legnagyobb tehetségének tartják, tagja volt a 2017-ben EYOF-ot és ifi Eb bronzérmet, valamint tavaly ifjúsági vb-ezüstérmet nyert válogatottnak is. Petra öt évet töltött a Nemzeti Kézilabda Akadémián, több bajnoki sikerben vállalt főszerepet, ősztől az NBI-es Debrecen csapatában bizonyíthat.

Herczeg Lili: A 2000-es születésű kapust a győri Európa-bajnokságon négy alkalommal is a mérkőzés legjobb játékosának választották. Bravúros védéseivel tartást adott a magyar csapatnak, és valóban főszerepet vállalt a tornán hibátlanul menetelő válogatott Eb-címében. Bartalos Béla kapusedző nemcsak a NEKA-n, hanem a válogatott szakmai stábjában is támogatta Lilit, aki csúcsformában védett az egész viadalon. A 2017-es világversenyekről keresztszalag-szakadása miatt lemaradt, de a tavalyi ifi vb-ezüstérem, valamint a hazai pályán, a többször is a nevét skandálóközönség előtt szerzett aranyérem minden bizonnyal kárpótlást jelent számára. Herczeg Lili négy balatonboglári év után jövőre az NBI-es Mosonmagyaróvárt erősíti.

Schatzl Natalie: A 2000-es születésű balszélső tehetsége, kitartása és kivételes szorgalma révén jutott el a legjobbak közé. Négy szezonon keresztül volt a NEKA növendéke, 2018 őszétől pedig már az élvonalbeli Érd együttesében szerepel és szerez tapasztalatot hétről hétre. Ugyancsak tagja volt a 2017-es EYOF-győztes, ifi Eb-bronzérmes és a tavalyi ifi vb-ezüstérmes magyar válogatottnak, a junior Európa-bajnokságon gyorsindításai és labdaszerzései fontos pillanatokban adtak lendületet a csapatnak.

Simon Armilla: Kiváló beállós, aki az elmúlt szezonban az Érd színeiben pallérozódott a női élvonalbeli bajnokságban, és négy évet töltött a NEKA-n. Tapasztalata, higgadtsága és alázata miatt mindig is társai és edzői egyik legkedveltebb játékosává vált. Támadásban és védekezésben egyaránt alapembernek bizonyult, már a 2017-es EYOF és ifjúsági Eb-bronzérmes, valamint a tavalyi ifi vb-ezüstérmes csapatnak is tagja volt.

Albek Anna: A 2001-es születésű fiatal balkezes átlövő magassága révén kimagasló védőmunkát végzett az egész Eb-n. Rengeteget fejlődött meccsről meccsre, és korához képest kimondottan éretten és profi szemlélettel állt a feladatokhoz. Bohus Bea már két éve beválogatta az EYOF győztes, majd a tavalyi ifjúsági vb-ezüstérmes csapatba is. Két évet töltött a balatonboglári akadémián, majd Ausztriába költözött és a Graz csapatában kézilabdázik.

Takó Viktória: A fiatal balszélső a magyar válogatott kerettagjaként a felkészülési meccseken bizonyított, az eb-n a lelátóról szurkolt társainak. A NEKA 17 éves játékosa a jövő embere, kitartása és szorgalma a legmagasabb célok elérésében segítheti. 

fotók: mksz.hu/Cseh Péter, Kovács Anikó

2019 JÚL 22 23:47:16/