Beteljesült álom
Mozgalmas heteken van túl a NEKA növendéke, Uhrin Lili, aki az U17-es magyar strandkézilabda-válogatott tagjaként Eb-ezüstérmet szerzett. A fiatal játékos a lengyelországi élményekről, a sikeres szereplésről és a csapat erősségéről beszélt.

Miközben javában zajlott a hazai kézilabda-bajnokság és az iskolai tanév, Uhrin Lilinek egy harmadik színtéren is bizonyítási lehetőséget kapott. .

„Az Eb-re készülő strandkézilabda ifjúsági válogatott bő keretébe márciusban kaptam meghívást. Ahogy telt az idő és szűkült a keret, egyre nőtt bennem az izgalom, hogy vajon bekerülök-e az utazók közé. Májusban derült ki, hogy teljesült az álmom és én is ott lehetek Lengyelországban. A csapat 12 főből állt, az edzőtáborok alatt könnyen összeszoktunk és lelkes, jókedvű társasággá kovácsolódtunk. A csoportmérkőzéseket és a középdöntő minden meccsét megnyertük, majd a döntőbe jutásért a hollandokkal játszottunk. Őket is sikerült legyőznünk, így nagy izgalommal vártuk a vasárnapi döntőt. Az aranycsatában kikapni persze mindig csalódás, de Európa-bajnokságon részt venni és érmet szerezni óriási nagy élmény. Fantasztikus volt a hangulat, nagyon jól éreztem magam. Még most is hihetetlen számomra, hogy ez megtörtént.”

A fiatal sportágat ugyan csak 1992-től játsszák, a fejlődése töretlen, a népszerűsége pedig egyre nő.

„Lazább és pörgősebb, mint a teremkézilabda, és miután elsősorban nyáron játsszák főleg vízpart közelében, jó az idő és mindig szól a zene. Talán ezért vannak tele a lelátók és ezért szeretik a profi és amatőr kézilabdázók is ezt a sportágat. Úgy gondolom, hogy a jó strandkézis jól bírja a nyári körülményeket, átlagon felüli állóképességgel rendelkezik. Ezen kívül nem okoz számára problémát az egyenetlen talaj és képes rá, hogy kapura lövés előtt látványos elemeket mutasson be.”

Uhrin Lili az akadémiai képzés során napi két edzésen vesz részt, emellett hetente szerepel mérkőzés a programban. Nem véletlen, hogy a válogatott egyik kulcsjátékosa volt, aki sokat hozzátett a sikerhez.

„Állóképességben és erőnlétben egyaránt nagyon sokat segített a NEKA-n elvégzett munka. Természetesen valamennyi játékos maximális erőbedobással küzdött, ez vezetett a sikerhez. A csapategységet kiemelném és azt, hogy az ellenfeleinkkel szemben mi mindig vidáman, egymásra figyelve és egyre felszabadultabban tudtunk játszani” – értékelte az elmúlt időszakot Uhrin Lili.

fotó: eventmedia.dk


2019 JÚL 03 00:20:08/