Bizonyítottak a lurkók
Az U10-es kisiskolás kézilabda-bajnokság hétvégi fordulójában két helyszínen, Csurgón és Balatonbogláron léptek pályára akadémiánk lurkóprogramjának fiatal játékosai.

A szombati eseményen, Csurgón, hat fiúcsapat mérte össze tudását, köztük a NEKA I. és a NEKA II. együttese. Előbbiben Mernye és Gamás, utóbbiban pedig Balatonlelle és Balatonboglár lurkói játszottak. Akadémiánk lurkóprogramjának mentora, Varga Zsolt, illetve a résztvevő pedagógusok, Páli Zoltán, Vári Edit és Bognárné Takács Zsuzsanna által irányított együttesek két-két mérkőzést játszottak. A szabályoknak megfelelően az eredményeket ezúttal sem rögzítették, hiszen a sorozat legfontosabb célja, minél több játéklehetőséget biztosítani a legfiatalabbnak is. 

A NEKA és a Balatonboglári Sport Club által közösen megrendezett vasárnapi fordulónak, a Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnok, valamint az Urányi János Sport és Szabadidő Központ adott otthont, előbbiben hat, utóbbiban hét leánycsapat mérte össze tudását. A NEKA lurkói akadémiánk sportcsarnokában léptek pályára, a NEKA I. csapatában Mernye és Gamás legjobbjai szerepeltek, míg a NEKA II. együttese Kapuvár kézilabdázóiból állt. A rendezvényen növendékünk, Takács Ákos játékvezetőként jeleskedett.

A kezdeti megilletődöttséget követően, valamennyi lurkó ügyesen megállta helyét és kifejezetten bátor kézilabdázással rukkolt elő.

A március 2-án és 3-án, Balatonbogláron, az U8-as és U9-es korosztályok mérkőzéseit rendezik meg 10 órai kezdettel, s egyidőben két pályán folynak majd a küzdelmek. 

2019 FEB 25 17:12:51/