Biztos győzelem a szezonzárón
Hét góllal, 27-20-ra nyert a NEKA I. hazai pályán az Éles KISE ellen a fiú serdülő-bajnokságban. A csapat ezzel harmadik helyen zárta az évet. 

A Párizsban tartózkodó Kopornyik Zsoltot ezúttal Sótonyi László helyettesítette, új játékosunk Rusznák Patrik pedig megszerezte első gólját a NEKA színeiben. 

Serdülő I. osztály-Nyugat – 13. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – Éles KISE 27–20 (17–8)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Baranyai Zsolt, Csalló Ádám

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Krakovszki Zs. 6 (1), Bodócs M. 4, Buri A. 4, Kovács D. 3 (1), Papp B. 2, Papp T. 2, Takács Á. 2, Tárnoki M. 2, Kecskés L. 1, Rusznák P. 1, Jajic D., Temesvári G. Megbízott edző: Sótonyi László

Éles KISE: Bodó T., Rénes Zs. (kapusok) – Papp E. 5, Szabó B. 4 (1), Papp M. 3, András–Dóra Cs. 2, Ihász D. 2, Szatmári B. 2, Hevér L. 1, Perlaki B. 1, Milkovics M., Szatmári S. Vezetőedző: Kovács György

Hétméteresek: 2/2 illetve 1/1

Kiállítások: 2 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG:

Sótonyi László: "A csapat végig fegyelmezetten játszott, érvényre juttatta nagyobb tudását, ezáltal biztos győzelmet aratott. A sikert a párizsi EHF-mesteredző-képzésen tartózkodó Kopornyik Zsoltnak ajánljuk."

JÁTÉKOS SZEMMEL:

Tárnoki Márkó: Az első félidőben összeszedettek voltunk támadásban és védekezésben is, ennek köszönhetően hamar el tudtunk lépni az ellenféltől. Ezt az előnyt meg is tudtuk tartani a félidő végéig. A második félidőben nem voltunk elég agresszívak, ezért a mérkőzés végére az ellenfél feljött pár góllal. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez!”

Rusznák Patrik: „Mivel ez volt az első meccsem a NEKA csapatában, kicsit izgultam előtte, de ez szerencsére hamar elmúlt! A csapat az első félidőben az edző (Lacibá) kéréseit teljesítette, így vezettünk is 9-10 góllal. Szünet után visszaesett kicsit a teljesítményünk, de a csapat ebből is kilábalt. Az utolsó 6-7 percben léptem pályára, kicsit fura érzés volt az új környezetben játszani. Örülök, hogy az első meccsen meg tudtam lőni az első gólomat is!”

fotó: Tompos Gábor

2018 DEC 14 18:12:27/