Boglári Sulikézi Fesztivál
Az eddigi hagyományoknak megfelelően idén is Balatonbogláron rendezték meg a tanévév végi Sulikézi Fesztivált. A június 16-19-ig tartó nagyszabású rendezvény a Magyar Kézilabda Szövetség által elindított és 150 iskolában működő „Kézilabda az iskolában” elnevezésű program záróeseménye.

Ezúttal is három napon keresztül pattogott a labda a NEKA Sportcsarnokban és az Urányi János Sport és Szabadidőközpontban.

A közel 1500 alsó tagozatos diák alkotta csapatok egész nap kézilabdázhattak, az együttesek Nyíregyházától Körmendig az ország számos településéről érkeztek a mérkőzésekre.

Ahogy Buday Ferenc, a Kézilabda az iskolában program egyik szakfelügyelője elmondta, egyre népszerűbb ez a kezdeményezés, és mentorkánt segítik a testnevelő tanárok munkáját, a szakanyagok eljuttatását és a képzés koordinálását.

A Sulikézi Fesztivál számára ideális helyszínnek bizonyultak a boglári létesítmények. A Balaton-parti környezet, valamint a kivételes sportélmény pedig minden kisgyermek számára emlékezetessé tette ezeket a nyári, vakációs napokat.

fotó: Tompos Gábor                          

2019 JÚN 18 19:57:33/