Boglári felmérésen a férfi válogatott
A világbajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott fizikai és állapotfelmérésen vett részt Balatonbogláron, a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

 A Csoknyai István és Vladan Matics szövetségi kapitányok által összeállított bő keret tagjainak – a szegedi és a külföldön játszók kivételével – adatait különböző gyakorlatok során rögzítették. Ezek alapján Szabó András erőnléti edző mindenkinek egyéni tervet állít össze annak érdekében, hogy a játékosok a legjobb állapotban kezdjék meg a december 27-én kezdődő vb-felkészülést.

A rehabilitációs épület kiváló felszereltségének köszönhetően a felméréseket a NEKA szakemberei végezték. A válogatott kézilabdázók és a szakvezetők is elégedettek voltak a kiváló feltételekkel és a minden igényt kielégítő vendéglátással. 

A klubedzőkkel és a szövetségi edzőkkel egyeztetve első lépésben 28-35 fős keretet alakítanak ki, melyet 20-22 fősre szűkítenek a felkészülés rajtjára, s ebből választják ki a vb-re utazó 16-18 játékost.

A január 10-én kezdődő német-dán közös rendezésű világbajnokságon való jó szereplés fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából.

2018 NOV 14 23:03:05/