Bogláron tesztelt az FTC
Balatonbogláron kezdte el a felkészülést a következő szezonra az FTC Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata. Elek Gábor együttese két napot töltött a Nemzeti Kézilabda Akadémián, ahol fizikai és állóképességi felméréseken vettek részt.

A női NBI-es bajnokság ezüstérmes csapatának tagjai, a nyári pihenőt követően, újult erővel vettették bele magukat a munkába. Még akkor is, ha az idénynyitó tesztek némelyike, még a nagy terheléshez szokott élsportolók számára is komoly erőpróbát jelentettek. A Balatonbogláron töltött két nap alatt, a NEKA szakemberei, a zöld-fehérek erőnléti edzőivel együttműködve, többek között a vertikális emelkedés, a sprintfutás, a Nordic Hamstring hajlítóteszt, vagy a járásanalízis adatait elemezve jutottak igen fontos összehasonlítható számadatokhoz. Elek Gábor vezetőedző így érthető módon, igen hasznosnak tartja ezeket a napokat.

„Örömmel éltünk az akadémia által felajánlott lehetőséggel, hiszen ezek a felmérések nemcsak rendkívül hasznosak, de egyre nagyobb szerepet is kapnak a modern kézilabdázásban. Magam is folyamatosan azt vizsgálom és azért dolgozom, hogy egyes területeken előre lépjünk, és miután minden egyes játékosnak különböző szintű terhelésre, edzésmunkára van szükség, az adatok sok mindent elmondanak majd számunkra. Ezek fényében könnyebben találjuk majd meg a személyre szabott terheléshez vezető utat.”

A csapat  válogatott irányítója, Kovacsics Anikó is pozitívan nyilatkozott a felmérésekről.

„Manapság rengeteg mérkőzés egyetlen gólon múlik, így minden egyes szituációnak, helyzetnek óriási szerepe van. Az erőnlét, az atletikus képességek, a koncentráció nagyon fontos a sorozatterhelésnél és a felgyorsult tempónál. Ezért nem lepődtünk meg azon, hogy kifejezetten embert próbáló tesztekkel is találkoztunk a felmérés során. Egyébként remek közösség a miénk, nincs sok változás a keretben, így az összeszokással biztosan nem lesz gond. Ennek ellenére jól jött a csapatépítést is kiválóan szolgáló néhány boglári nap” – nyilatkozta honlapunknak Kovacsics Anikó.

2019 JÚL 12 15:32:43/