Bohus Bea az európai elitben
Az Európai Kézilabda Szövetség „Az év női edzője” kategória öt jelöltje között nevezte meg Bohus Beát.

A korábbi 69-szeres válogatott beálló – aki klubedzőként a Nemzeti Kézilabda Akadémia leány serdülőcsapatát irányítja – azzal hívta fel magára a kontinentális szövetség jelölőbizottságának figyelmét, hogy 2018-ban szövetségi edzőként világbajnoki ezüstérmet nyert a magyar női U18-as válogatottal.

A legjobbnak járó díjat május 12-én Budapesten, a női Bajnokok Ligája Final Four döntőjének szünetében adják át.

A díjra jelöltek névsora, és 2018-as eredményeik:

Bohus Beáta – Magyarország U18-as női válogatottja – vb 2. hely

Carmen Andreea Amariei – Románia U18-as női válogatottja - vb 9. hely

Vigdis Holmeset – Norvégia U20-as női válogatottja - vb 2. hely

Ljubov Szidoricseva – Oroszország U18-as női válogatottja – vb 1.hely

Helle Thomsen – Hollandia női válogatottja – Eb 3. hely

Ma reggel tudtam meg a jó hírt, először el sem akartam hinni, de természetesen nagyon boldog vagyok. Remek szakemberek neve mellett láthatom a sajátomat, és örömteli, hogy a női edzők száma és elismertsége egyértelműen nőtt az elmúlt években. Egy edző esetében soha sem beszélhetünk egyszemélyes sikerről. Kiváló játékosaim és a szakmai stáb tagjainak támogatása nélkül nem juthattam volna el idáig. Előbbiek azok, akik minket valójában a magaslatokig emelnek, szerencsém van, hogy éveken át ilyen nagyszerű válogatott kerettel dolgozhattam. Kívánom nekik, hogy a nyári győri junior Európa-bajnokságon aranyéremmel koronázzák meg eddigi kiemelkedő nemzetközi eredményeiket” – osztotta meg honlapunkkal első reakcióit Bohus Beáta.

A legjobbnak választott edző jutalma az lesz, hogy az EHF mesteredzői kurzusán való részvételének díját az európai szövetség átvállalja.

Az Európai Kézilabda Szövetség kezdeményezésével a női kézilabdasport szerepére kívánja felhívni a figyelmet, emellett a fiatal játékosokat magas szintű sportolásra, illetve a játékospályafutásuk utáni karrierjük tudatos előkészítésére is ösztönzi. 

fotók: Tompos Gábor és mksz

2019 MÁJ 07 09:38:20/