Bravúros bronzérem
A NEKA fantasztikus játékkal, 25-23-ra legyőzte a bajnok Vácot az utolsó fordulóban, így bronzérmet ünnepelhet az NBI/B Nyugati csoportjában, ami a férfi szakág eddigi legjobb eredménye. 

Sótonyi László fiatal együttese hatalmas erőbedobással harcolt 60 percen keresztül a fizikailag erősebb és rutinosabb vendégjátékosok ellen, akik jövőre már az élvonalban bizonyíthatnak. A mieink szinte végig vezettek a találkozón, volt, hogy nyolcgólos előny (20-12) birtokában támadhattak, és a találkozó végén két ponttal lettek gazdagabbak. A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata az egész szezon kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően, az elvárásokat messze felülmúlva, a 39 pontos Vác és a 33 pontot gyűjtő AGROFEED ETO-SZESE Győr mögött 32 ponttal a harmadik helyen zárta a bajnokságot.

Férfi NBI/B Nyugati–csoport – 22. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Váci KSE 25–23 (12–9)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 137 néző

Vezette: Gáspár Soma, Vörös Bence

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Győri K. 1, Nagy T. (kapusok) – Czabán M. 6, Gál D. 5 (4), Ilic Z. 5, Tóth P. 3, Vetési B. 2, Kecskés D. 1, Kepess J. 1, Papp B. 1, Balogh J., Bognár N., Csomor T., Csordás M., Dely M., Dobi S. Vezetőedző: Sótonyi László

Váci KSE: Kovács J., Ulcsinyi P. (kapusok) – Holpert J. 6 (3), Törteli K. 4, Nagy N. 3, Stranigg J. 3, Antal Sz. 2, Bognár A. 2, Miklián B. 2, Kocsi A. 1, Kállai M., Kökény T., Pál G., Tyiskov M. Vezetőedző: Skaliczki László

Hétméteresek: 5/4 illetve 3/3

Kiállítások: 6 perc illetve 10 perc

Piros lap: – Kovács János (Váci KSE – 38.p.)

Kék lap: – Bognár Nándor (Nemzeti Kézilabda Akadémia – 46.p.)

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Úgy gondolom, ezzel a győzelemmel feltettük az i–re a pontot. Ettől a fiatal csapattól fantasztikus eredmény, hogy dobogón zárt az NBI/B-s felnőtt mezőnyben. Büszke vagyok az együttesre, gratulálok minden játékosomnak, hiszen ebbe a sikerbe rengeteg munkát fektettünk, s ennek köszönhető a NEKA férfi szakágának eddigi legjobb eredménye a másodosztályú felnőtt bajnokságban. Innentől teljes gőzzel az ifjúsági Final Four küzdelmeire készülünk."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Gál Dominik: Először is gratulálok a fiúknak! Küzdelmes csatában tudtuk megverni az első helyezett Vác csapatát! Remek védekezéssel, és nagyon erős támadással. szinte végig vezettünk a mérkőzésen. De van még egy utolsó nagy megmérettetésünk a jövő héten, amivel meg tudnánk koronázni a teljes szezonban nyújtott teljesítményünket. Remélem sikerül úgy zárnunk az évet, ahogy szeretnénk, és kihozzuk belőle a maximumot.”

Ilic Zoran: „Mindenki várta ezt a meccset, nagyon sokat készültünk! A szezon elején senki sem hitte volna, hogy ott leszünk, ahol most vagyunk. Nagyon büszke vagyok, hogy egy csapat voltunk és ezt megcsináltuk, vár minket meg a Final4, most arra koncentrálunk. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁJ 19 19:37:21/