Bravúros győzelem a Veszprém ellen

Az NBI-es férfi ifjúsági bajnokságban a NEKA csapata a Veszprém otthonában lépett pályára, ahol négygólos félidei vezetést követően végül 26-25-re nyert. A hazaiak kezdtek jobban, 2-0-ra vezettek, de a fiúk sorozatban négy gólt lőttek és gyorsan fordítottak, a 19. percben pedig már 8-4-re vezettek. A második félidőt Schäffer Zsolt két találata nyitotta, így 15-9-re elhúztak a mieink. A Veszprém azonban nem adta fel, megrázta magát, és egyenlített, a 49. percben így 19-19 volt az állás. Az utolsó percben 25-24-es vezetésnél Spekhardt Gergő a 7 a 6 elleni játéknál alkalmazott sokat gyakorolt gyors középkezdésből bevette a hazaiak üres kapuját, ezzel eldöntötte a találkozót.

Az ifjúsági bajnokságban második helyen áll a NEKA 24 ponttal, Vágó Attila együttesét csak a 26 pontos Balatonfüred előzi meg.

Vágó Attila: "Egyetértek az egyik kollégám múlt heti nyilatkozatával: Veszprémben győzni mindig csodálatos élmény. De ez persze soha nem egyszerű dolog. Bár csak egy góllal nyertünk, a játék képe, főleg az első 45-50 perc alapján, egy sokkal simább győzelemnek kellett volna lenni. Magunknak nehezítettük meg a meccset, ötgólos vezetésnél például ziccereket hibáztunk, könnyelműen labdákat adtunk el, ezzel az ellenfél vissza tudott jönni a meccsbe. De a csapat erejét és tartását mutatja, hogy egyszer sem tört meg, és nem engedte át a vezetést fontos szituációkban a Veszprémnek. Gratulálok a fiúknak!"

NBI Férfi ifjúsági bajnokság:

Telekom Veszprém – Nemzeti Kézilabda Akadémia 25-26 (9-13)

Veszprém: Szél, Bábos 3, Ernei 2, Süle 4, Dávid 1, Dörnyei, Éles 6, Forgács, Hári, Kovács 3, Petróczi, Sótonyi 5, Gödör, Szmetán, Tóth 1

NEKA: Jónás Bálint, Anderlik Csaba (kapusok), Szöllőskei Gergő 7, Molnár Ádám, Lakosy Máté, Simotics Mátyás, Bátky Patrik 2, Ujvári Bence, Tóth Péter, Kecskés Bence, Váczi Milán 1, Borzas Uros 1, Somogyi Bálint 4, Spekhardt Gergő 5, Schäffer Zsolt 6, Bálint Bence

Hétméteresek: 5/4, illetve 3/3

Kiállítások: 8, illetve 14 perc

Fotók: Farkas Anita

2016 DEC 04 12:16:06/