Bravúros győzelem a junior Eb-n!

Sikerrel zárta első középdöntős csoportmeccsét a magyar női junior válogatott a szlovéniai U19-es kézilabda Európa-bajnokságon. A mieink a végső győzelemre is esélyesnek tartott Oroszországgal találkoztak, és remek játékkal 27-24-re nyertek, ezzel nagy lépést tettek az elődöntő felé.

Rosszul kezdődött a találkozó, hiszen 4-1-re elhúzott az ellenfél, de Hajdu János szövetségi edző rendet tett a fejekben, a védekezés és a kapusteljesítmény feljavult, így szép lassan ledolgoztuk a hátrányt, sőt fordítottunk. A második félidőben sokáig alig esett gól, de aztán Pásztor Noémiék rákapcsoltak, és egyre jobban elhúztak. A végjátékban már nem volt kérdés, ki nyeri a meccset. Norvégiával szerdán 17 órától játszunk.

Magyarország csoportelsőként jutott a középdöntőbe, ahová magával vitte a Hollandia ellen szerzett két pontját. Az új csoportban az oroszok és a norvégok ellen kell megmérkőznünk, mindkét kvartett első két helyezettje jut be az elődöntőbe. 

U19 női kézilabda Európa-bajnokság, középdöntő:

Magyarország – Oroszország 27-24 (15-14)

Magyarország: Bínó Boglárka, Hlogyik Petra, Suba Sára (kapusok), Szabó Kitti 3, Fodor Csenge, Háfra Noémi 3, Román Dorina, Márton Gréta 4, Tóvizi Petra, Faluvégi Dorottya 1, Klujber Katrin 10, Pásztor Noémi 3, Hornyák Bernadett 3, Kuti Bettina, Giricz Laura, Hudák Emma. Szövetségi edző: Hajdu János.

Oroszország: Alirzajeva 1, Davidenko 2, Zelenkova 2, Dudina 3, Duvakina, Illarjonova 1, Iureva, Izmajlova, Koroljeva 1, Kremnyeva, Mihajlicsenko 1, Saposnyikova 2, Serbak, Skorobogatcsenko 8, Tazenova 3, Tyikhanova, Zelenkova

A középdöntős csoportok állása:

M1 csoport:

1.      Magyarország 4 pont

2.      Oroszország 2 pont

3.      Norvégia 2 pont

4.      Hollandia 0 pont

A másik eredmény: Norvégia – Hollandia 32-29


M2 csoport:

1.      Dánia 4 pont

2.      Franciaország 2 pont

3.      Montenegró 2 pont

4.      Németország 0 pont

Montenegró – Németország 27-23

Franciaország – Dánia 25-27


2017 AUG 01 23:09:54/