Bravúros pontszerzés
Remekül küzdött a NEKA fiú serdülőcsapata, és értékes pontot szerzett a nagy rivális Éles KISE ellen a bajnokság szerdai játéknapján. Lehőcz Zoltán együttese a második félidőben már háromgólos hátrányban volt, de a fiúk egy percre nem adták fel, ezzel az ötödik helyen állnak a tabellán.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 4. forduló:

Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – Éles KISE 18–18 (8–7)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Bazsó Máté, Kertész Bálint

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Csányi P., Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Terjék R. 5, Angebrandt Á. 3 (2), Nyéki I. 3, Kathi S. 2, Kovács T. 2, Kanyó B. 1, Kosztoványi A. 1, Kun D. 1, Bali B., Brucker B., Mórocza P., Tokodi D., Viski Sz. Vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Éles KISE: László A., Radvánszki A. (kapusok) – Czabula H. 10 (4), Hajdú D. 2, Benain A. 1, Burai B. 1, Déber B. 1, Fercsik D. 1, Majczán D. 1, Schmidt Zs. 1, Bodnár Bá., Bodnár Be., Farkas M., Gerbovits A., Goda K., Kovács B. Vezetőedző: Szobol Zsolt

Hétméteresek: 4/2 illetve 4/4

Kiállítások: 2 perc illetve –

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: "A bajnokság kezdetén minden megszerzett pont nagyon értékes számunkra, hiszen a csapat még az út legelején jár. A védelem és az első félidei kapusteljesítmény kifejezetten tetszett, ugyanakkor sokadszor mondunk csődöt a támadások befejezése során. Igyekszünk ezen a területen is előrelépni. Összességében jár a gratuláció a csapatnak, hiszen abszolút méltó ellenfelei voltunk a korosztály egyik legjobb csapatának. Dolgozunk tovább."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kun Dániel András: „A meccs elején elbambultunk a védekezésben, de szerencsére hamar orvosoltuk a problémát. A támadó játékunkkal voltak gondok, sablonokat lőttünk; a kapusuk meg is fogta a kötelezőt, kimaradtak a heteseink és a ziccereink. Megnyert egy pont lett. Összeségében egy forró hangulatú, viszonylag gyors mérkőzés volt.”

Terjék Roland: „Nagyon jól kezdtük a mérkőzést mind támadásban mind védekezésben volt egy periódus az első félidőben, amikor elléphettünk volna akár 4 góllal, de nem tudtuk belőni a helyzeteket és a kapusuk nagyon jól védett. A fordulás után a második félidő is hasonlóan alakult, végig kiélezett mérkőzésen egy tisztességes döntetlent játszottunk. Mind a két csapatnak tiszta szívből gratulálok.”

Kanyó Botond: „Velünk egykorú és kaliberű csapattal játszottunk, ez az eredményen is meglátszott. Az első félidőben nem a megbeszéltek alapján játszottunk, a védelmünk fokozatosan javult, de végig elegendő volt a meccsben maradáshoz. A végjátékban a felgyorsult játékunknak köszönhetően háromgólos hátrányt dolgoztunk le és így a mérkőzést döntetlennel zártuk.”

2019 SZE 25 20:54:50/