Bronzérmet szerzett a NEKA

A NEKA fiúcsapata harmadik helyen végzett a csehországi Nove Veseliben rendezett nemzetközi Sokol-Cup tornán, miután a bronzmérkőzésen négygólos félidei vezetés után 24-20-ra verte a Dukla Praha együttesét. A mieink a szombat esti elődöntőben két góllal alulmaradtak a házigazdákkal szemben, de másnap újult erővel vágtak neki a bronzmérkőzésnek és végül sikerrel zárták a viadalt. Gratulálunk!

Elődöntő:

NEKA-Nove Veseli 20-22 (13-10)

NEKA: Takács Ákos, Nagy Tibor (kapusok), Temesvári Gábor 3, Kovács Dominik 1, Krakovszki Zsolt, Zoran Ilic 1, Papp Tamás, Kecskés Dániel 5, Bock Milán 4, Kecskés Levente, Damjan Jajic, Bognár Nándor 3, Buri Attila, Kepess János, Igali Gergő 2, Széles Nándor 1 – edző: Kopornyik Zsolt

Bronzmérkőzés: 

NEKA – Dukla Praha 28-24 (13-9)

NEKA: Takács Ákos, Nagy Tibor, Konyicsák Tamás (kapusok), Temesvári Gábor 5, Kovács Dominik 7, Krakovszki Zsolt 1, Zoran Ilic, Papp Tamás 3, Kecskés Dániel 2, Bock Milán 3, Kecskés Levente, Damjan Jajic, Bognár Nándor 1, Buri Attila, Kepess János 2, Igali Gergő 1, Széles Nándor 3 – edző: Kopornyik Zsolt

Kopornyik Zsolt: „Nagyon jót küzdöttünk az elődöntőben 2 évvel idősebb ellenfelünk ellen, azonban a második félidőben a támadójátékunk és visszarendeződésünk nem működött. Érthetetlen, hogy az előny kiharcolása után miért vagyunk ennyire felelőtlenek az egész tornán. Az a csapat, amelyik az utolsó másfél percben háromszor szerez labdát és ebből tiszta helyzetet alakít ki és mindegyiket elpuskázza, nem érdemel győzelmet egy ilyen mérkőzésen. Hozzá kell tennem, hogy a játékvezetés európai tornákhoz viszonyítva is nemzetközi szintű volt!

Hasznos tornán vehettünk részt, hiszen kitekintést kaphattunk a nemzetközi kézilabda kultúrából. Rávilágított, hogy miben kellene fejlődnünk egyéni és csapatszinten egyaránt. A mutatott játék alapján reális helyen végeztünk, sok javítanivaló akad a bajnokságig a pályán kívül és belül egyaránt.”

Kecskés Levente:  "Az elődöntőben egy ideig remekül működött a védelmünk, ezáltal a kapusteljesítmény is jó volt. Sikerült elmennünk 3-4 góllal, de nem tudtuk növelni az előnyünket, mivel szombaton ez már a 3. meccsünk volt és fejben már nem bírtunk koncentrálni. Elkezdtünk pontatlanul játszani és az ellenfél ezt ki is használta és fordítani tudott.

Tárnoki Márkó:  "Az elődöntőt nagyon jól kezdtük, a védelmünk és a kapusteljesítményünk nagyon jól működött. A második félidőben sajnos a védekezésben elfáradtunk és ezáltal támadásban sem voltunk eredményesek, de gratulálok a csapatnak nagyon jól küzdöttünk!"

Takács Ákos: „Nagyon jól kezdtük a bronzmeccs első félidejét és vezettünk is 4-gyel. A második félidőben egy kicsit összeesett a csapat, de a végére felálltunk és megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!

Kovács Dominik: „A meccs döcögősen indult, de egyre jobban belejöttünk a játékba, el is tudtunk lépni az ellenféltől. Ennek köszönhetően a mérkőzés végéig a kezünkben tartottuk az előnyt és sikerült bronzérmet szerezni a tornán. Gratulálok a csapatnak!”

A fotókat köszönjük Farkas Anitának!

2018 JAN 21 12:34:35/