Búcsúk, gratulációk és köszöntők a NEKA-évzárón
A Nemzeti Kézilabda Akadémia ünnepélyes évzáró keretében búcsúzott a 2017/18-as sikeres bajnoki szezontól, a végzős diákoktól és munkatársaktól. A rendezvényen Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a NEKA sporttudományos és szakmai főigazgatója, Mocsai Tamás ügyvezető, és dr. Kersch Ferenc, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese köszöntötte a résztvevőket és búcsúzóul több gondolatébresztő és útravaló jó tanáccsal engedték útjukra a most távozó növendékeket.

„A Nemzeti Kézilabda Akadémia a lehetőségek helyszíne, ahol sok minden – koncepció, szakállomány, infrastruktúra, eszközpark és az alanyok, maguk a sportolók – találkoznak. Itt lehetőség van kibontakozni, fejlődni, és a világot megváltani. Ezért vagyunk itt, ezzel az ember él, vagy nem él. Mi megteremtjük a feltételeket, de a többi rajtatok múlik” – szólt a növendékekhez Mocsai Tamás ügyvezető.

Hajdu János a női, míg Imre Vilmos a férfi szakág vezetőjeként értékelte a mögöttünk álló eredményes bajnoki szezont, melynek során összesen három arany-, két ezüst-, és egy bronzérmet szereztek a NEKA korosztályos csapatai. A díjátadón így szinte mindegyik növendék nyakába került valamilyen színű bajnoki érem.

A kollégium által szervezett búcsúműsor után a végzős diákok – 11 női és 14 férfi játékos – egy-egy évkönyvet kaptak emlékül. A sportolók mellett a szakmai stáb négy tagja, Imre Vilmos, Gyurka János, Gyurka Dávid és Kapás Gergő is búcsúzott az Akadémiától.

A szomorkás, megható és érzelemdús évzáró végén közös vacsorával fejeződött be a program. És talán mindenkinek eszébe jut, hogy valaminek a vége, az mindig egy új dolog kezdete.

További szép sikereket kívánunk az Akadémia valamennyi búcsúzó tagjának!

Fotók: Tompos Gábor

2018 JÚN 07 19:01:02/