Bulgáriában bizonyíthat ifjúsági válogatottunk

Elutazott Bulgáriába férfi ifjúsági válogatottunk, amely hétfőtől egy héten keresztül az U18-as B-csoportos Európa-bajnokságon szerepel. Imre Vilmos szövetségi edző csapatában öt NEKA-játékos, Kecskeméti Tamás, Borzas Uros, Somogyi Bálint, Kerkovits Gyula és Spekhardt Gergő bizonyíthat. A mieink ma 12 órától Örményországgal kezdenek, a mérkőzés élőben nézhető itt: http://ehf-m18ch.com/en/

Hét nap alatt hat mérkőzés vár ifjúsági válogatottunkra a bulgáriai B-csoportos Európa-bajnokságon. Az öt csoportmeccset követően egy keresztjáték következik, Imre Vilmos egyértelműen a feljutást érő első helyet célozza meg, de ehhez az kell, hogy ne hibázzunk és a torna végére legyünk a legjobb erőállapotban.

„A felkészülésünk jól sikerült, a munkát, amit elterveztünk elvégeztük, viszont sérülés miatt két veszprémi játékos nem tarthat velünk, emiatt kicsit hiányos a csapat. Az utóbbi napokban formába hozó időszak volt, sok munkát végeztünk, ezért a csütörtöki osztrákok elleni felkészülési meccsen még kicsit ólomlábakon mozogtak a játékosok. Az Eb elején nem leszünk csúcsformában, de az első meccseket ebben az állapotban is meg kell nyernünk, igazából a hét végére szeretnénk jobb kézilabdát játszani, amikor a legfontosabb meccsek várnak ránk. Nem lehet más a célunk, mint az első hely megszerzése, hiszen csak így kerülhetünk vissza az elit mezőnybe” – nyilatkozta az elutazás előtt Imre Vilmos.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Augusztus 15., hétfő, 12:00: Magyarország-Örményország

Augusztus 16., kedd, 16:00: Koszovó-Magyarország

Augusztus 17., szerda, 14:00: Magyarország-Ciprus

Augusztus 19., péntek, 18:00: Ukrajna-Magyarország

Augusztus 20., szombat, 18:00: Magyarország-Macedónia

A csoportgyőztesek az 1., a csoportok 2. helyezettjei a 3., a 3. helyezettek az 5., a 4. helyezettek a 7., az 5. helyezettek a 9. helyért játszhatnak augusztus 21-én.

A torna győztese vehet részt a 2018-as A-csoportos U20-as Európa-bajnokságon, és a torna győztesének válogatottja nyer besorolást a 2018-as A-csoportos U18-as Európa-bajnokságra.

Fotó: MKSZ

2016 AUG 15 11:34:17/