Catapult konferencián a NEKA
A Nemzeti Kézilabda Akadémián végzett mérések is főszerepet kaptak a budapesti Catapult szakmai konferencia témái között.

A nemzetközi rendezvényen több elismert szakember mellett a NEKA humánkineziológusa, Szücs Martin tartott előadást a Catapult rendszer sportrehabilitációban való használatáról két esettanulmány bemutatásával.

„Elsősorban azt igyekeztem kiemelni, hogy az egyes sportsérülés-típusok esetén milyen mérési adatokra támaszkodhatunk, és milyen információt szűrhetünk le belőlük? Az akadémián tapasztaltak szerin szemléltettem, hogy egyes esetekben, milyen visszacsatolást adhatunk az erőnléti edzőnek, az edzőnek vagy a terapeutának? Természetesen a Balatonbogláron használt elemzéseket használtam fel a bemutatás során, hiszen itt a gyakorlatban rendszeresen tudjuk alkalmazni a rendszer nyújtotta lehetőségeket” – beszélt előadásáról Szücs Martin.

A résztvevők, akik előadásokat hallhattak a holland AZ Alkmaar labdarúgócsapat, a spanyol Real Madrid kosárlabda-akadémia, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség egy-egy szakemberétől, a NEKA mérésekkel kapcsolatos prezentáció után interaktív módon kapcsolódhattak a témához. 2019 MÁJ 21 15:34:13/